Söndagen bjuder på flera fina kamper i Allsvenskan. En av dessa är matchen mellan Elfsborg och GIF Sundsvall på Borås Arena. Här höjer vi ett finger för det formstarka bortalaget. Dubbelchansen klickas!

Match: Elfsborg – GIF Sundsvall (Allsvenskan) | Speltips: X2 | Odds: @1.56 | Units: 2/5 | Spelstopp: 15:00

Rygga till 1.56 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bottennapp mot IFK Göteborg

Elfsborg och Jimmy Thelin har en hel del att bevisa i år efter det väldigt svaga fjolåret. Men än så länge har man inte imponerat. I svenska cupen åkte man ur i gruppspelet efter förlust mot Djurgården och kryss mot Superettanlaget IK Frej. Och när Allsvenskan nu dragit igång börjar det återigen ringa varningsklockor. Visserligen var 1–1 hemma mot Hammarby i premiären ett godkänt resultat. Men när man förra söndagen ställdes mot ett annat pressat lag, IFK Göteborg, på bortaplan var bottennappet ett faktum. 3–0 slutade matchen och Elfsborg visade upp stora problem i sin defensiv. Om man inte rättat till dessa problem till matchen mot GIF Sundsvall lär man få det väldigt svårt.

Faktum är nu att Elfsborg bara vunnit en av sina fem senaste matcher. Och det var en träningsmatch mot Örebro ca två veckor före den allsvenska premiären. Därmed har man alltså inte vunnit en träningsmatch sedan cuppremiären mot division två laget Hässleholm. Man har med andra ord en väldigt tuff sits just nu. Ytterligare en match utan vinst skulle säkerligen sätta en rejäl press på en redan ifrågasatt Jimmy Thelin.

Mycket stark öppning

GIF Sundsvall var förra årets succélag i Allsvenskan och än så länge finns ingen anledning att tro på något annat än ett liknande framgångsscenario. I premiären borta mot Djurgården stod man för en solid insats och hämtade upp ett 2–0 underläge till likaställning, 2–2. Och i hemmapremiären mot storfavoriterna Malmö FF förra helgen slog man på stort och vann med 3–1 på ett mycket imponerande sätt. GIF Sundsvall ser ut att kunna slå vilket lag som helst i årets Allsvenskan och en bortamatch mot Elfsborg är ingenting som bör skrämma i dagsläget.

Den spelare som främst sticker ut i Sundsvall är lagkaptenen och anfallaren Linus Hallenius. Hallenius kom tvåa i skytteligan förra säsongen och har börjat den här säsongen på ett strålande sätt. Efter ett mycket snyggt mål mot Djurgården fyllde han på med dubbla strutar mot Malmö. Därmed står han på tre mål efter två matcher. Jag skulle tro att han hänger en kasse även mot Elfsborg.

Speltips: X2

Jag väljer att spela på att matchen antingen slutar oavgjort eller med GIF Sundsvall-seger. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Elsborg har inte vunnit på sina fyra senaste tävlingsmatcher.

  • Elfsborg kommer från en mycket svag insats mot IFK Göteborg där man förlorade med 3–0.

  • GIF Sundsvall har börjat starkt med en vinst och en oavgjord.

  • Linus Hallenius är i storform med tre mål på två matcher för GIF Sundsvall.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.56. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.56 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.