Kevin Andersson|12 maj, 2022, 20:00

Jag väljer att spela på Över 4.5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det är vinna eller försvinna för Dallas i den här matchen. Dem kommer behöva ta fler risker.

  • Med fler risker innebär det att Calgary kommer att få fler chanser. Jag tror det blir en mer öppen match än tidigare fem.

  • Calgary har varit ruskigt bra offensivt och är fjärde bäst i slutspelet vad det gäller expected goals men målskyttet har saknats lite. Det tror jag ändras här.

  • Spelet sitter i bägge matcherna som lagen spelat i Dallas.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 4.5 mål hos Pinnacle

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Vinna eller försvinna

För Dallas del så finns verkligen talangen där, problemet har varit att dem inte producerat då det bara är Joe Pavelski som konsekvent lyckats bidra med poängen. Han har stått för fyra poäng på fem matcher medans resterande är på två eller färre. Jason Robertson har inte kommit upp i nivå efter en genomslagssäong och det samma gäller Roope Hintz eller veteranen Tyler Seguin.

Det har inte varit lätt för Stars, det är en sak som är säker. Dallas har inte varit usla men det är tydligt att dem inte är favoriter. Stars har haft problem med att kontrollera spelet och det är mycket tack vare Calgarys oerhört stabila försvarsspel. Dallas är rankade på 13:e plats i slutspelet vad det gäller expected goals med en % på 41.09 och i power play har det inte gått bättre då man bara lyckats konvertera två av 20 försök. Det som hållit Dallas kvar i många av matcherna är det faktum att Jake Oettinger har varit makalös i målet. Men nu är det vinna eller försvinna som gäller och då måste offensiven steppa upp och ta lite fler risker. Jag tror på över 4.5 mål.

Kan dem gå hela vägen?

Många tror att det här årets upplaga av Calgary Flames kan vara det laget som sätter ett stopp på kanadensiska lags torka i Stanley Cup sammanhang. Det är ett av de lag med störst bredd i truppen och har haft ett målskytte av världsklass under säsongen. Målvaktsspelet från Dallas har varit oroande för Calgarys offensiv i stora delar, men det är svårt att förbise den enorma mängd talang som finns i laget. Johnny Gaudreau gör i snitt en poäng per match, medans Elias Lindholm bidrar med en bra mängd mål. Calgary behöver få ut mer av Matthew Tkachuk och Andrew Mangiapane som gjorde 42 respektive 35 mål i grundserien.

Calgary har dominerat offensiven i samtliga matcher hittills, speciellt i dem tre senaste. Dem har skjutit minst 30 skott och trots att dem inte gjort så pass många mål som de hade önskat så har dem ändå vunnit två av tre. Deras expected goals är fjärde bäst i slutspelet på 58.91%. Flames har varit heta men målskyttet har saknats lite och det har till stor del varit Jacob Markströms förtjänst att de fortfarande vunnit dessa matcherna. Han har varit som en mur i målet men jag tror vi kommer få se ett mer öppet spel i denna matchen då det som sagt är vinna eller försvinna för Dallas och Calgary har kvalitén för att ta tillvara på de chanser som kommer bjudas på. Över 4.5 mål spelar jag till 1.61!

ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 03:30
Dallas Stars - Calgary Flames
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.