Joakim Östman|13 maj, 2022, 10:39

Jag väljer att spela på Freiburg i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det två senaste inbördes mötena.

  • Freiburg måste vinna om de ska kunna utmana om  den sista Champions League platsen.

  • Leverkusen säkrade Champions League spel kommande säsong i föregående omgång och har därför inget att spela för.

  • Freiburg har varit starkare på bortaplan än på hemmaplan under säsongen.

  • Leverkusen har det starkare laget men här slår motivation klass.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Freiburg ml hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ödesdiger förlust

Leverkusen tog sig an Hoffenheim på bortaplan i den senaste Bundesliga i vad som på förhand onekligen var ett tufft möte. I topp-4 striden behövde Leverkusen spela in tre poäng och med sagt var förutsättningarna enkla. Likväl var det Hoffenheim som startade bäst och efter två mål från Christoph Baumgartner var hemmalaget i ledning med 2-1 efter första halvleken. Leverkusen växlade dock upp och stod för en mycket stark prestation i den andra halvleken. Leverkusen gjorde hela tre mål framåt och med det var vändningen ett faktum. Med segern säkrade Leverkusen den så viktiga Champions League platsen i Bundesliga och med det är säsongens målsättning avklarad.

Även Freiburg är i allra högsta grad överraskande nog med i topp-4 striden i Bundesliga. Senast stod Union Berlin för motståndet hemma på Europa-Park Stadion och tre poäng var vad Freiburg behövde spela in. Likväl gick inget som tänkt och kanske var Freiburg något tagna av stundens allvar kan vi konstatera efter att fölustsiffrorna skrevs till hela 1-4. Läget kunde och rent av borde därför varit ännu bättre för Freiburg inför den sista omgången, men efter den ödesdigra förlusten senast ser den sista Champions League platsen desto svårare ut att bärga. Freiburg är likväl fortsatt med i kampen inför sista omgången och när det åker för att ta sig an Leverkusen på BayArena är det tre poäng som gäller.

Spelvärt odds

Inför lördagens avslutande Bundesliga omgång kan vi konstatera att att striden om Europaplatserna onekligen bäddar för dramatik. Överrasknings gänget Freiburg har fortsatt chansen att bärga den sista Champions League platsen, som just nu Leipzig har och med det sagt kittlar onekligen mötet mellan Leverkusen och Freiburg på förhand. Leipzig har två-poängs marginal ner till Freiburg och med det är förutsättningarna enkla. Freiburg måste ta tre poäng i mötet mot Leverkusen om de ska kunna utmana Leipzig om fjärdeplatsen. Med tanke på att målskillnad avgör Bundesliga vid samma antal poäng räcker det för Leipzig med en poäng i deras möte mot Arminia Bielefeld. Givet det är fortsatt Leipzig givna favoriter till att lösa fjärdeplatsen men såklart lever hoppet fortsatt för Freiburg.

Riktar vi fullt fokus på mötet mellan Leverkusen och Freiburg är förutsättningarna följande, Freiburg måsta ta tre poäng medans Leverkusen inte längre har något att spela för. Med det sagt måste Freiburg hållas som favoriter i lördagens möte även fast Leverkusens trupp är den starkare. Slentrianmässigt slänger man ofta ur sig att motivation slår klass men här synar jag att det blir utfallet. Freiburg har allt spela för här och vi ska även komma ihåg att Christian Streich mannar är ett mycket kompetent gäng. Faktum är att Freiburg faktiskt vunnit det två senaste inbördes mötena och märkligt nog har Freiburg varit betydligt starkare på bortaplan än hemma på Europa-Park Stadion. Givet dessa förutsättningarna tar vi vara på ett grymt odds och klickar i en Freiburg-seger i lördagens avslutande Bundesliga omgång.

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:30
Leverkusen - Freiburg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.