Axel Olsson|13 maj, 2022, 10:26

Jag väljer att spela på att Nice vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nice har vunnit fyra av deras fem senaste ligamatcher.

  • Lille har förlorat fyra av deras fem senaste ligamatcher.

  • Lille åkte på en 0-4 förlust i deras senaste inbördes möte mot Nice.

  • Nice slåss om Europa-platserna medan mittenplacerade Lille inte har något att spela för.

  • Nice styrs av tränaren Galtier som tog Lille till ligaguldet ifjol. Nu ställs fransmannen mot sin gamla klubb som han har väldigt bra koll på.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Nice vinner hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Med i kampen om Europa-spel

Franska Ligue 1 närmar sig sitt slut men för hemmalaget OGC Nice väntar en viktig säsongsavslutning. Klubben har presterat så pass bra att de är med i kampen om Europa-platserna, till och med Champions League-kvalet. I skrivande stund befinner sig Nice på en fjärdeplats i tabellen och med två omgångar kvar är det fortfarande möjligt att kliva förbi tabelltrean Monaco och upp på Champions League-kval.

Det är oerhört jämnt uppe i toppen efter ligamästarna Paris Saint Germain. Samtidigt som Nice blickar uppåt i tabellen får laget passa sig för tabellfemman Rennes som endast befinner sig en poäng bakom. Deras nuvarande fjärdeplats ger iallafall Europa League-spel nästa säsong och det är oerhört viktigt att Nice avslutar på ett bra sätt. Formen talar för hemmalagets del med tanke på att de har vunnit fyra av deras fem senaste ligamatcher. Det rödsvarta-laget mäktade med hela fyra mål i senaste ligasegern mot Saint Etienne. Känslan är bra inför mötet mot fjolårets ligamästare Lille som varit en stor besvikelse i säsongens ligaspel. Nice tog en övertygande 0-4 seger på bortaplan när dessa två lagen möttes i den andra omgången – formen talar för ytterligare en viktig seger och vi synar den raka ettan. Tränaren Galtier som tog Lille till ligaguldet ifjol är den som styr detta Nice och han har väldigt bra koll på motståndarlagets svagheter!

Lille har varit en ren och skär besvikelse

Lille stod för en makalösa säsong när dem besegrade giganten Paris Saint Germain och lyfte ligapokalen ifjol, men uppföljningen av det här guldet har varit en ren och skär besvikelse. Förhoppningen var att Lille skulle kunna fortsätta konkurrera med PSG och skapa en sevärd guldstrid, men det har blivit rena rama motsatsen. PSG tog ett enkelt guld och Lille har presterat så pass dåligt att laget hittas på en tiondeplats i tabellen.

Det har inte varit mycket som stämt för Lille trots att dem har en liknande spelartrupp som ifjol. Deras nedåtgående form kan länkas samman med när deras succétränare Christophe Galtier valde att gå vidare i tränarkarriären. Efter guldet gick fransmannen vidare till just OGC Nice som står för motståndet under lördagens batalj. In kom Gourvennec och han har inte alls fått den här spelartruppen att prestera på samma sätt som Galtier, vilket har lett till deras svaga tiondeplats i tabellen. Lille har ingenting att spela för i deras två sista ligamatcher och dagsformen är lika dålig som säsongen i sig. Gästerna har förlorat fyra av deras fem senaste ligamatcher och vi tror att Galtiers Nice drar det längsta strået i det här mötet!

fotboll, Ligue 1
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Nice - Lille
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.