Kevin Andersson|13 maj, 2024, 09:30

Jag väljer att spela på NY Rangers ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Carolina har aldrig vunnit en slutspelsmatch i Madison Square Garden.

  • Med en 3-1 ledning och hemmaisfördel så ser jag inte hur Rangers tappar bort detta efter fulltid + förlängning och straffar.

  • Offensiven har varit ruskigt bra för Rangers det här slutspelet och de kommer fortsätta ställa till problem för Carolina även här.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Offensiven har lett vägen

Rangers har kontrollerat den här serien där deras offensiv har lett vägen, och har gjort 14 mål på de fyra matcherna. Mika Zibanejad och Alexis Lafreniere har gjort sex mål och sex assist för att leda den första kedjan, men resten av anfallet har också varit fantastiskt. Vincent Trocheck, Artemi Panarin och Chris Kreider har tillsammans gjort sex mål och tio assist, medan backen Adam Fox har lagt till två assist från backpositionen för att förstärka offensiven.

Anfallet har varit fantastiskt, men försvaret har haft det tufft och släppt in 12 mål i serien. Adam Fox och Ryan Lindgren har lett det främsta backparet, men resten av enheten har haft det svårt, vilket har tillåtit Hurricanes att föra pucken in i anfallszonen och enkelt hitta öppna skott på mål. Det positiva har varit målvakten Igor Shesterkins spel mellan stolparna, som har stoppat 148 av de 160 skotten han har mött.

Lite svagare

Hurricanes såg ut att vara på väg mot eliminering, men deras anfall, som har gjort 12 mål i serien, trädde fram i den fjärde matchen med fyra mål för att hålla sin säsong vid liv. Sebastian Aho och Jake Guentzel har gjort fyra mål och åtta assist för att leda den första kedjan, men resten av anfallet har också varit fantastiskt. Andrei Svechnikov, Teuvo Teravainen och Martin Necas har tillsammans gjort två mål och fem assist, medan backarna Brady Skjei och Dmitry Orlov har lagt till två mål och fyra assist från backpositionen för att öppna upp anfallet.

Anfallet har trätt fram i serien, men försvaret har svikit dem och släppt in 14 mål på de fyra matcherna. Brent Burns och Jaccob Slavin har lett den främsta backduon, men resten av enheten har haft det svårt, vilket har tillåtit Rangers att skjuta på mål efter behag. Dessutom har målvakten Frederik Andersen haft det tufft och släppt in 11 mål på 87 skott.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
NY Rangers - Carolina Hurricanes
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.