Axel Olsson|13 maj, 2024, 11:09

Jag väljer att spela på hemmalaget -1,5 asian handicap i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Madrid vilade spelare mot Granada. Bellingham, Rodrygo och Vinicius förväntas spela från start.

  • Real Madrid vill behålla intensiteten inför CL-finalen. De slappnar inte av här.

  • Alaves har varit klart sämre på resande fot. Hemmaspelet som bäddat för en fin placering.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Inte läge att slappna av

Real Madrid har redan vunnit ligatiteln, samtidigt som de har en spännande Champions League-final som väntar. Det kan minst sagt bli en magnifik säsong för deras del. Snacka om att de tog sig vidare till finalen på ett spektakulärt sätt, där Joselu blev matchjälte när Real Madrid vände och vann i slutminuterna. På grund av det tuffa matchandet valde Ancelotti att vila flera nyckelspelare i helgens match mot Granada. Trots rotation i startelvan var Real Madrid fullständigt överlägsna.

Det här laget har en väldigt bra känsla i truppen just nu och det är flera spelare som bidrar till målskörden. Brahim Diaz stod för en kanoninsats i lördags och supertalangen Guler fick också hitta nätet. Bellingham, Rodrygo och Vinicius Junior inledde alla på bänken – därmed förväntas den här trion kliva in i startelvan igen mot Alaves. Med en ännu vassare startelva förväntar vi oss att Madrid förlänger den fina vinstsviten och behåller en viktig intensitet inför CL-finalen, därför tror vi inte att de slappnar av trots att titeln redan är säkrad. Real Madrid vinner bekvämt hemma på Santiago Bernabeu.

Räcker inte till här

Alaves ska inte ha mycket att säga till om i bortamatchen mot Real Madrid. Nykomlingen var dock överraskande bra i det första mötet mellan dessa två lagen. Då blev det till slut en knapp Real Madrid-seger efter ett sent avgörande. Det ska dock sägas att Alaves höll sig kvar i matchen mycket tack vare det röda kortet för Real Madrid.

Det har varit på just hemmaplan som Alaves tagit majoriteten av deras poäng, hemmaspelet är den främsta anledningen till deras fina ligasäsong. Bortaspelet har varit klart sämre och det blir nog tufft när de är på resande fot under tisdagen. Överlag har Alaves en fin form i bagaget men klasskillnaden blir alldeles för stor i detta mötet. Hemmalaget har dessutom mer att spela för, då de vill behålla intensiteten inför finalen. Gästerna räcker inte till här.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:30
Real Madrid - Alaves
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.