Joakim Östman|13 maj, 2022, 08:00

Jag väljer att spela på under 6,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Öppningsmatcher blir oftast målsnåla tillställningar.

  • Tre Kronor är stor-favorit i mötet mot Österrike men jag förväntar mig inte en överkörning.

  • Tre Kronors forwards uppställning imponerar inte på pappret.

  • Österrikes trupp är inte särskilt stark och jag synar att de inte kommer skapa mycket framåt.

  • Tre Kronors starkaste lagdel är utan tvekan backsidan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 6,5 mål hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Många ”nej tack”

Efter att föregående års VM-turnering blev inställd på grund av pandemin är det nu äntligen dags igen. Finland står som värdland och Tre Kronor åker för att försöka spela hem det tolfte svenska VM-Guldet. I Grupp B kommer Tre Kronor ställas mot USA, Finland, Lettland, Norge, Tjeckien, Storbritannien och Österrike. Med det sagt har Tre Kronor hamnat i den tuffare gruppen men likväl är vi ett av gruppens starkare lag. Vi kan dock konstatera att nationerna på pappret i årets VM turnering inte direkt är det starkaste vi sett, men som alltid under en VM-turnering kan det tillkomma förstärkningar med tiden allteftersom lagen åker ur Stanley Cup slutspelet.

Likt som för det flesta andra toppnationer är även Tre Kronors trupp inte på pappret det bästa laget vi åkt till en VM-turnering med. Givetvis finns det mycket kvalitet i Tre Kronors trupp, men vi kan konstatera att Johan Garpenlöv har fått många ”Nej tack” från flera av våra NHL stjärnor. Av det som uppgivits tackat nej till att delta i VM turneringen för Tre Kronor, hittar vi bland annat namn som Elias Pettersson, William Karlsson, Gustav Nyquist och Lucas Raymond. Det är spelare som givetvis hade spetsat truppen oerhört mycket, där det framförallt är Tre Kronors Forwards uppsättning som inte ser lika stark ut som tidigare VM-turneringar. 

En av favoriterna

Granskar vi truppen tränare Johan Garpenlöv åker med kan vi trots många ”nej tack” konstatera att Tre Kronor ska ses som en av turneringens favoriter. Målvaktssidan är något oprövad på denna nivån men jag anser likväl att Tre Kronor har tre bra val på målvaktspositionen. På förhand förväntar mig att det är Magnus Hellberg som är de tilltänkta förstavalet och han har absolut potentialen att vara en av turneringens bättre målvakter. Tre Kronors backsida är lagets absolut starkaste lagdel och troligtvis har vi VM-turneringens starkaste backsida. På backsidan hittar vi namn som Oliver Ekman-Larsson, Adam Larsson, Rasmus Dahlin och Erik Gustafsson, vilket utifrån VM-turneringens mått mätt är en väldigt starkt topp-4. Tre Kronors akilleshäl är utan tvekan forwardssidan som inte alls imponerar på pappret. Likväl är det många som här har chansen att kliva fram och kan de även komma något eller några tillskott på forwardsidan kan det snabbt se bättre ut.

Tittar vi mot Tre Kronors öppningsmatch mot Österrike kan vi slå fast att vi här är stora-favoriter på förhand. Tre Kronor har ett betydligt mycket starkare lag än Österrike som jag anser är ett av VM-turnerings sämre lag. Med det sagt är detta en match Tre Kronor bara ska vinna vilket inte alltid är helt lätt. Tittar vi på oddssättningen står Tre Kronor i 1.02 och det finns givetvis därför inget spelvärde i att spela på en svenskseger. Här väcker därför målmarknaden mitt intresse och här synar jag att det blir under sju mål i lördagens möte. Vi kan konstatera att öppningsmöten oftast inte blir några målfester och trots att Tre Kronor är stora-favoriter förväntar jag mig inte någon överkörning. Givet att Tre Kronors forwardssida inte heller ser jätte stark ut blir underspelet ett självklart val. Samtidigt ser jag inte att Österrike kommer ställa till alltför mycket problem i offensiv riktning, därför är under 6,5 mål ett givet val i öppningsmatchen!

Ishockey, Hockey-VM
|
units: 3/5 - spelstopp: 11:20
Tre Kronor - Österrike
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.