Joakim Östman|12 maj, 2022, 18:57

Jag väljer att spela på Washington ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Washington måste vinna match-sex för att förlänga matchserien.

  • Washington har extremt mycket slutspelsrutin och här förväntar jag mig att de höjer sig än mer när en seger är ett måste.

  • Små marginaler har skiljt lagen åt i denna åttondelsfinalserien.

  • Washington är alltid starka hemma i Capital One Arena.

  • Spelvärdet ligger onekligen på en hemmaseger i match-sex.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Comeback cats

Match-fem i åttondelsfinalserien mellan Washington och Florida var onekligen en nyckelmatch på förhand. En seger här skulle ge matchbolls-läge i kommande match och med det sagt var de givetvis två extremt laddade lag. Något överraskande var det Washington som inledde bäst och tidigt in i matchen hittade också gästerna ledningsmålet efter spel i powerplay. Trots målchanser åt båda hållen under den första perioden skulle dock TJ Oshies mål i Washingtons powerplay bli periodens enda mål. Washington fortsatte även starkt i inledningen på den andra perioden och efter att de stått för två mål på periodens tre inledande minuter kändes matchen avgjord. Washingtons ledning var utökad till 0-3 och trots att matchen spelmässigt var jämn fram till dess var uppförsbacken för Florida enorm.

Det ska dock sägas att Florida var grundseriens starkaste lag på att vända på underlägen och den förmågan skulle de även visa upp i match-fem. Vändningen inleddes genom att Carter Verhaeghe slog in en turlig sargstuds och med målet gav han Florida kontakt igen. Innan. Mittenperiodens slut skulle även Florida stå för ytterligare två mål framåt och med det var matchen kvitterad till 3-3. Givetvis hade Florida därför ett otroligt momentum med sig in i period tre och det dröjde bara tre minuter, innan Carter Verhaeghe med sitt sjunde mål i denna åttondelsfinalserien satte dit 4-3 för hemmalaget. Washington försökte hitta kvitteringen och skapade en del chanser men likväl var de istället Florida som återigen hittade nätet och med det var 5-3 segern ett faktum.

Spelvärt odds

Med segern senast har nu Florida matchboll inför match-sex och kan de avgöra denna matchserien redan här är frågan vi ställer oss. Washington är i sin tur är pressade mot väggen och när serien nu för vänder hem till Capital One Arena måste de vinna. Det vi kan konstatera från matchserien hittills är att små marginaler har skiljt lagen åt och detta är två lag som är jämnare än vad många på förhand hade förutspått. Vi visste att Florida sett till pappret hade de starkare laget och genom matchserien har de även visat vilken enorm spets de besitter. Likväl har Washington trots den tappade ledningen senast matchat Florida på ett imponerande sett. Washington har inte varit särskilt flashiga men med rutinen de har från tidigare slutspel, har Peter Laviolettes mannar visat att de kan utmana Presidents Trophy vinnaren Florida.

Vi kan konstatera att inget av lagen hittills under matchserien har vunnit två matcher i följd. När vi riktar fullt fokus mot kommande match-sex synar jag det mönstret håller i sig. Jag håller kanske överraskande för många Washington som favoriter och här synar jag att de pressar fram en Game 7. Washington är såklart i ett pressat läge men med tanke på all slutspelsrutin de besitter i laget, förväntar jag mig inget annat än att Washington kommer stå för deras starkaste prestation hittills i matchserien. Hemma i Capital One Arena är dessutom Washington väldigt starka och även om Florida redan har knipit en bortaseger, har jag svårt att se de göra det ännu en gång. Ser vi även till oddssättningen finns onekligen spelvärdet på en hemmaseger i match-sex, med tanke på hur jämn denna matchserien trots allt har varit är anser jag att oddset på Washington är på tok för högt satt. Givet dessa förutsättningarna klickas därför en Washington-segern och med det sagt kommer vi att få en helt avgörande Game 7!

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:30
Washington - Florida
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.