Marcus Råsberg|13 juni, 2024, 09:35

Jag väljer att spela på Edmonton ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Oilers har vunnit sex av nio hemmamatcher i slutspelet

  • Små marginaler har avgjort de första två matcherna

  • Florida har vunnit fem raka och kommer förlora förr eller senare

  • Oilers har bra stöd från hemmapubliken

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Små marginaler

Efter två dagars uppehåll är det återigen dags för spel i finalen mellan Edmonton Oilers och Florida Panthers. Lagen gör upp om den åtrovärda Stanley Cup-titeln och Florida har satt sig i en mycket bra position inför match tre. Panthers leder med 2-0 i matcher och pressen ligger på Oilers att reducera i matchserien inatt. Jag har identifierat flera anledningar som talar för att Oilers lyckas med detta och att det kommer stå 2-1 i matcher efter nattens möte.

Även om det står 2-0 i matcher så har serien varit oerhört jämn än så länge och det har varit små marginaler som avgjort. I match ett var Oilers det klart bättre laget men då var Bobrovsky, i Floridas kasse, omöjlig att göra mål på. I match två stod det 1-1 inför den tredje perioden och Edmonton borde ha fått ett fem mot tre-överläge efter att domarna tagit ett tveksamt beslut i en puck out-situation. Hade de fått ett fem mot tre-läge där hade de mycket väl kunnat ta ledningen och koppla greppet i matchen. Istället lyckades Florida gå upp i ledning tidigt i den tredje perioden och kontrollerade därefter matchen och vann till slut med 4-1. Oiler är revanschsuget när serien beger sig till Rodgers Place!

Starka på hemmaplan

Florida har en riktigt fin form och har vunnit hela fem raka matcher. Att vinna fem raka matcher i ett slutspel där de bästa lagen ställs mot varandra är oerhört imponerande. Men att lyckas hålla i den segersviten blir svårare och svårare och förr eller senare kommer Florida förlora en match. Nu möter de ett revanschlystet Edmonton som är tillbaka på hemmaplan där de trivs och Oilers hunger i kobination med stödet från hemmaplan talar till hemmalagets fördel och jag tror Floridas segersvit slutar inatt.

Oilers har varit starka på hemmaplan i slutspelet. Där har de två raka vinster och de har även vunnit fyra va sina fem senaste i Rodgers Place. Totalt sett så har Oilers vunnit sex av nio hemmamatcher under slutspelet och nu ställs de inför en oerhört viktig uppgift att reducera i matchserien för att inte hamna i ett underläge med 3-0 i matcher vilket är oerhört sällsynt att man lyckas vända på.

Om Oilers fortsätter spela sitt spel och skruvar på sitt powerplay en aning kommer de, förr eller senare, lyckas få utdelning på sina chanser och inatt tar de hem segern.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Edmonton - Florida
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.