Axel Olsson|13 juni, 2023, 11:04

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vinnaren av den här matchen tar förmodligen hem gruppsegern.

  • Guinea är fortsatt underskattade och särskilt deras offensiv.

  • Ingen styrka i MFF, svag säsong och det ser ut att vara slut på framgångsrikt i år.

  • Egypten sitter på mycket kvalitet med Mohamed Salah i spetsen.

Ett underskattat landslag

Onsdagen är här och vi träder in i kvalet till Afrikanska mästerkapen. Det är en spännande kvalmatch som väntar i grupp D där toppnationerna Egypten och Guinea gör upp om en viktig seger. Den som vinner det här mötet kommer förmodligen bärga hem gruppsegern också, eftersom båda står på vars nio poäng med två matcher kvar att spela. Guinea är fortsatt alldeles för underskattade enligt vårt tycke och de har stått för ett starkt gruppspel hittills.

Guniea har som sagt blandat sig in i toppstriden med tre segrar utav fyra möjliga. Förlusten kom mot just Egypten och det var en jämn batalj som avgjordes med uddamålet. De kommer iallafall med tre raka segrar efter det mötet och anfallsspelet har sett bra ut. Guinea har gjort sex mål i deras tre senaste kvalmatcher och de har en stark trupp inför onsdagen. Trion Kamano, Bayo och Guilavogui är okända för många men de har bland annat visat upp en riktigt hög nivå i den franska andraligan. Bakom den offensiva trion hittar vi navet med välkända Naby Keita och Amadou Diawara. Guinea får ihopa en slagkraftig elva och de jagar revansch mot Egypten!

Fortsatt favoriter

Det är klart att Egypten fortfarande besitter det tydliga favoritskapet i den här gruppen, men att de skulle få sådan konkurrens om förstaplatsen trodde man inte. Guinea har gjort det förvånansvärt bra och nu behöver Egypten prestera för att behålla sin viktiga förstaplats. Det är i princip redan klart att det är dessa två landslagen som kommer gå vidare från gruppen, nu handlar det bara om vilken av de två topp-placeringarna.

Egypten har stått för ett starkt gruppspel bortsett från förlusten mot Etiopien. Det var en riktig svag prestation och Etiopien var värda att vinna med 2-0. Det råder dock inga tvivel om att det finns mycket kvalitet i det här bortagänget. Med Mohamed Salah i spetsen är Egyptens offensiv ett hot för samtliga landslag i den här turneringen. De har två raka segrar i kvalspelet och gjort hela sex mål framåt i dessa två. Trots ett starkt försvar visade Etiopien att det går att straffa Egypten med ett snabbt omställningsspel. Guinea kommer bjuda upp till spel och med två starka elvor på planen kan det här bli en sevärd tillställning.

fotboll, afrikanska mästerskapen kval
|
units: 1/5 - spelstopp: 20:00
Guinea - Egypten
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.