SPELTIPS 14/6 inför Halmstad BK – Helsingborg: DNB synas

Matchen mellan Halmstad BK och Helsingborg var egentligen tänkt som startskottet och premiären på årets Superettansäsong. Men snöoväder under påskhelgen ställde in matchen som nu istället spelas i (förväntat) solsken och värme. Det är ett möte mellan två klassiska klubbar som verkligen börjat växla upp i toppen av tabellen. Vi tar ställning för bortalaget men garderar med en DNB (pengarna tillbaka vid oavgjort).

Match: Halmstad BK – Helsingborg (Superettan) | Speltips: Helsingborg DNB | Odds: @1.76 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 19:00

Grus i maskineriet senast

Halmstads inledning på Superettan har bjudit på både med- och motgångar. I de första matcherna hade man lite svårt att hitta formen och gick då på några nitar. Därefter har man dock verkligen kommit igång och börjat vinna. Inför torsdagens match ligger man på femte plats i tabellen med 21 poäng inspelade. Det innebär att man hänger på i toppen än så länge. Sex vinster, tre oavgjorda och två förluster är lagets facit. Dessutom är man obesegrade i de sex senaste matcherna.

Det går dock att antyda visst grus i maskineriet för halläningarna just nu. För två omgångar sedan var man nära på att tappa en 3-0 ledning mot bottenlaget Varberg. Kosuke Kinoshita hade smällt till med ett hattrick i första halvlek men i andra kom Varberg tillbaka och gjorde två mål. HBK lyckades dock hålla undan och ta hem tre poäng. Sämre gick det då i senaste matchen mot dåvarande jumbon IK Frej. Visserligen lyckades man här istället hämta upp ett underläge och rädda en poäng (2-2) men för att vara en hemmamatch mot ett bottenlag som Frej så var matchen en mycket stor besvikelse för Halmstad. Vi ska dessutom komma ihåg att Frej missade straff vid ställningen 1-2.

Obesegrade i åtta raka

Helsingborg har givetvis ambitionen att knipa en av de två direktplatserna till nästa säsongs Allsvenskan. Och hittills ser det mesta ut att gå enligt planen. Efter elva spelade matcher ligger man trea i tabellen med 24 ihopspelade poäng. Man har dessutom en match mindre spelad än konkurrenterna vilket innebär att vinst mot Halmstad tar laget upp i tabelledning. Man har gjort näst flest mål i hela Superettan (21 st) och dessutom släppt in näst minst (9 st).

Ser vi till lagets form kan vi konstatera att den är mycket stabil just nu. Faktum är att man spelat åtta raka matcher utan att förlora. Lagets bortafacit under denna säsongen är två vinster och tre oavgjorda, vilket alltså innebär att man är obesegrade på resande fot. Lägg härtill att man kommer till torsdagens match med en storseger i bagaget. Under söndagen besegrades Degerfors med hela 4-1 hemma på Olympia. Bland annat stod unge Max Svensson för två mål och Mikael Dahlberg fick göra sitt första för säsongen.

Speltips: Helsingborg DNB

Dagens speltips blir Helsingborg DNB. Det innebär att vi vinner ifall Helsingborg vinner matchen samt att vi får hela insatsen tillbaka vid oavgjort. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Halmstad fick bara 2-2 senast mot IK Frej.

  • Halmstads form tycks vara lite på nedåtgående.

  • Helsingborg är obesegrade i 8 raka matcher.

  • Helsingborg går upp i serieledning vid vinst.

  • Helsingborg kommer från en 4-1 seger mot Degerfors.

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger 1.76 för spelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.76 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-06-10T22:33:49+00:0013 juni, 2018|Fotboll, Superettan|0 kommentarer
19-årig idrottsentusiast med ett brinnande intresse för såväl inhemsk som utländsk fotboll. Sebastian kommer dagligen förse er med speltips där huvudfokus kommer att ligga på Allsvenskan och Superettan. Håll utkik på hemsidan för att ta del av hans tips.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok