Axel Olsson|13 juni, 2023, 12:57

Jag väljer att spela på Gambia vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • När dessa möttes senast vann Gambia med 1-0.

  • Gambia tog sig upp i toppen av gruppen genom en stark seger mot favoriten Mali.

  • Sydsudan har förlorat tre av deras fyra kvalmatcher.

Tufft gruppspel

Under onsdagen bjuds vi på några matcher från kvalet till Afrikanska mästerskapen. Sydsudan och Gambia gör bland annat upp om tre viktiga poäng i grupp G där det är fortfarande väldigt öppet. Det ska spelas sex matcher i gruppspelet och med två omgångar kvar har samtliga i grupp G en chans att gå vidare. Det ser dock tuffast ut för Sydsudan som halkat efter en aning. De har gått ganska svagt i den här gruppspelet och står på endast tre poäng efter fyra kvalomgångar.

Det betyder alltså att de har förlorat tre av deras fyra matcher och det måste till en stark avslutning ifall dem ska leta sig upp i topp 2. Spelmässigt har Sydsudan varit underlägsna i flera av deras matcher och borde förlorat med ett par bollar till. Vi anser att landslagstruppen är för svag för att vända på steken och därmed tror vi att Sydsudan hamnar utanför topp 2. Det finns inte tillräckligt med ljusglimtar för deras del och det kan bli ytterligare en tuff match under onsdagen.

Stark seger senast

Gambia har lyckats blanda sig in i toppstriden i grupp G. Det mesta talar för att det blir två av Mali, Gambia och Kongo-Brazzaville som går vidare från den här gruppen. Mali är den tydliga favoriten och de sitter i förarsätet med nio inspelade poäng efter fyra omgångar. Med det sagt var det en oerhört stark seger när Gambia slog Mali med 1-0 senast. Med ett starkt försvar och ett farligt omställningsspel lyckades Gambia chocka favoriten och ta tre blytunga poäng.

Deras känsla är god inför onsdagen med den här segern i baktankarna, samt deras positiva resultat mot Sydsudan. Dessa två har redan mötts en gång i kvalspelet och då vann Gambia med 1-0, vilket var fullt rättvist. Undertecknad anser att Gambia har den bättre landslagstruppen utav dessa två och de har en bättre form i det här kvalspelet. Gambia har medvind och vi väljer att syna bortasegern!

fotboll, afrikanska mästerskapen kval
|
units: 1/5 - spelstopp: 15:00
Sydsudan - Gambia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.