Daniel Jacobsson|13 juni, 2024, 11:11

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Öppningsmatch för hemmanationen Tyskland.

  • Flera formstarka spelare i det här landslaget efter en stark tysk klubblagssäsong.

  • Tyskland är starkare över hela banan.

  • Skottland förlitar sig på Che Adams och Scott McTominay i den offensiva tredjedelen, något svagt mot toppnationen.

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Full fart från start

Längtan är över och vi har ett mycket spännande öppningsmöte framför oss som inviger det här mästerskapet. Tyskland är hemmanation och deras premiär spelas på Allianz Arena i München mot Skottland. Målsättningen är satt och kraven är skyhöga på Julian Nagelsmann och hans spelare. Landslaget skall spela EM-finalen den 14 juli på Olympiastadion i Berlin, allt annat är en besvikelse enligt alla fotbollsälskande tyskar. Inför mästerskapet har Nagelsmann tagit ut en mycket spännande trupp som både innehåller förväntade och lite oväntade spelare. Det finns massor av kvalitet att utnyttja här efter en stark tysk klubblagssäsong.

Jag tänker framförallt på spelare som Jonathan Tah och Florian Wirtz som bägge kommer från en mycket imponerande säsong med Bayer Leverkusen. Där har Nagelsmann två spelare som kan lyfta ytterligare nivåer i landslaget under den här samlingen. Annars är det som vanligt rutinen i spelarna Manuel Neuer, Ilkay Gundogan, Thomas Müller och Toni Kross – som gör sina sista framträdanden i karriären – man hoppas få fram tillsammans med en ungdomlig entusiasm. Det skall bli väldigt intressant att se vilka roller spelare som Jamal Musiala och nyssnämnda underbarnet Florian Wirtz tar i det här laget under EM.

Tyskland är en intressant bekantskap och är min favorit på förhand. Jag tror att laget kommer utvecklas med tiden och bara bli bättre och bättre med fansens tryck och stöd i ryggen under hela resan. Tyskarna har den perfekta balansen av spelare och det är många viktiga rutor som kryssas i när man kollar över truppen som Nagelsmann plockat ut. Offensiven har varit ett frågetecken tidigare mästerskap, men nu kan till och med Kai Havertz blomma ut till en skytteligavinnare om det stämmer för spelarna bakom honom. Tyskland rivstartar EM och vinner mot Skottland på ett bekvämt och övertygande sätt.

Tydliga svagheter

Skottland kommer att få spela en av turneringens största matcher, nämligen öppningsmatchen mot värdnationen Tyskland, den saken är säker. Efter att ha hamnat i en väldigt tuff grupp med Ungern och Schweiz utöver tyskarna så kan det bli ett kort mästerskap den här gången. Jag lägger nämligen mitt tips på att man åker ut redan efter gruppspelet. Skottland har ett gäng spelare med mycket rutin och spel i flera stora ligor, bland annat Premier League som dominerar i de uttagna spelarnas klubbadresser. Man kommer långt på att ha spelat mot världens bästa spelare i den största av ligor, men i längden blir det ganska tufft utan någon annan spets än sådär.

Det är nämligen så att jag lägger flera frågetecken i den här korgen. Skottland träningsspelade mot Gibraltar under den förberedande veckan inför mästerskapet och såg ut att ha lite problem med det offensiva. Att man skall ta sig vidare från gruppen mot tuffa motståndare som Tyskland, Ungern och Schweiz med Che Adams som den stora offensiva stjärnan ser jag inte hända. Scott McTominay har sprattlat till då och då även i landslaget, men där kan man ju absolut inte lägga förväntningarna. Det här är ett starkt och tufft lag att möta, men mycket längre än så kommer vi tyvärr inte.

I en öppningsmatch mot Tyskland lär man göra sitt för att stänga ner det frejdiga landslaget som Julian Nagelsmann styr över. Skulle man få publiken emot värdnationen är mycket vunnet, men känslan är att man inte hinner till den punkten. Skottland har tagit ut en målvaktsuppsättning som inte håller någon överdrivet bra nivå, vilket också är ett frågetecken bakom den relativt skickliga defensiven. Andrew Robertson kommer få dra ett stort lass och det efter att ha gjort en sämre säsong i Liverpool än vanligt. Nej, det blir ett lika tufft mästerskap som öppningsmatch för skottarna. Tyskland leder i paus och håller sedan ut.

fotboll, em
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Tyskland - Skottland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.