Marcus Råsberg|13 juni, 2023, 10:52

Jag väljer att spela på Vegas ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vegas har varit det klart bättre laget i denna matchserien

  • Vegas övertygade på hemmplan i de första två matcherna

  • Vegas har vunnit 8 av sina 10 hemmamatcher i slutspelet

  • De vill vinna framför sina hemmafans

  • Aiden hill har varit bättre än Sergei Bobrovsky i kassen

  • Vegas secondary scoring fortsätter leverera

Svårslagna på hemmplan

Vegas Golden Knights är på väg att skriva historia. Efter att ha tagit ledningen med 3-1 i matcher mot Florida Panthers har de nu chansen att lyfta Stanley Cup-bucklan för första gången i klubbens korta historia. Det finns flera starka argument som talar för att Vegas kommer att vinna matchen och ta hem segern.

För det första har Vegas varit det klart bättre laget i denna matchserien. De har visat upp en imponerande prestation genom att dominera stora delar av spelet. Även om Florida lyckades komma tillbaka senast och göra matchen jämn på slutet genom att hämta upp ett underläge på 0-3 till 2-3, var det Vegas som hade kontrollen större delen av tiden. Deras starka spel och förmåga att vinna dueller och närkamper från samtliga femmor har gett laget matchboll natten till onsdag.

En annan faktor som talar för Vegas är deras imponerande prestation på hemmaplan i slutspelet. Vegas har vunnit 8 av sina 10 hemmamatcher och de övertygade verkligen sina fans genom att ta hem de två första matcherna på hemmaplan mot Florida förra veckan. Med den positiva energin från hemmafansen i ryggen kommer de att vara ännu mer motiverade att vinna i sin hemmaborg. Att spela på hemmaplan ger dem en extra skjuts och även om Florida vände ett underläge på 3-1 i matcher mot Boston så kommer det vara svårt för Florida att stå emot den extra energin det kommer ge Vegas-spelarna och publiken.

Har haft en bättre målvakt

Målvaktsspelet har också varit en avgörande faktor under denna matchserie. Aiden Hill har visat sig vara en stabil och pålitlig målvakt för Vegas, medan Sergei Bobrovsky i Florida inte kommit upp på den fantastiska nivå han höll mot Boston, Toronto och Carolina. Hill har varit mer konsekvent och har bidragit till att hålla Vegas i ledning under matcherna. Att han en stabil målvakt ger laget trygghet och Vegas kan fortsätyta spela vidare på samma sätt som planerat.

Slutligen har Vegas Golden Knights secondary scoring levererat rikitigt bra. Inte bara har deras ledande stjärnor varit produktiva, utan även deras mindre framträdande spelare har klivit fram och bidragit med mål och poäng framåt. Tredje- och/eller fjärdeline har producerat framåt i alla tre av Vegas segrar såhär långt mot Florida. Vegas bredd gör det svårt för Florida att fokusera på att stänga ned enbart de ledande spelarna. Med fortsatt bidrag från hela laget kommer Vegas att vara farliga och svåra att försvara emot.

Med alla dessa faktorer i åtanke är det tydligt att Vegas Golden Knights har alla förutsättningar för att ta hem segern och lyfta Stanley Cup-bucklan för första gången. Styrkan de har på hemmaplan, stöd från hemmafansen, stabil målvaktsspel och imponerande bidrag från hela laget talar till deras fördel. Sannolikheten att Vegas kommer vinna Stanley Cup är hela 92,5% baserat på underliggande statistik. Det är en historisk stund för klubben och med allt som talar för dem är det svårt att inte tro att Vegas kommer att stå som segrare på onsdag natt.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Vegas - Florida
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.