Vi är framme vid bronsmatchen i detta VM. Och kampen om bronset står mellan Belgien och England. Två lag som möttes redan i gruppspelet, då i en betydelselös match som slutade med seger för Belgien, 1-0. Nu står det dock en medalj på spel och inställningen lär vara annorlunda. Däremot tror jag på ytterligare en belgisk seger.

Match: Belgien – England (Fotbolls-VM) | Speltips: Belgien vinner bronsmedaljen | Odds: @1.62 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 16:00

Första medaljen är nära

Belgien kom till VM som en av kandidaterna till att ta hem turneringen. Det gick visserligen inte hela vägen denna gången, men man behöver inte deppa ihop för det. Faktum är att man under lördagen spelar för att ta sin första VM-medalj genom tiderna. Bara det bör vara motivation nog att spela denna, ofta annars så avslagna matchen. Belgarna har imponerat rejält i VM och tog sig igenom gruppen på ett lekande lätt sätt.

I åttondelsfinalen hade man visserligen problem mot Japan men redde till slut ut det och vann med 3-2. Väl i kvartsfinalen stod man för sin bästa match i turneringen när huvudfavoriten till guldet, Brasilien, besegrades med 2-1. Semifinalen förlorades som bekant mot Frankrike med uddamålet, 1-0. Den förlusten var lagets första på mycket lång tid. Faktum är att man hade sju raka segrar innan den. Nu ska man alltså ut och spela för det brons man aldrig tagit i mästerskapssammanhang. Med den stora skara stjärnspelare man har och som har levererat hittills i mästerskapet tror jag man löser det.

En lång förlängning i benen

It’s coming home. Orden har ekat över fotbollsvärlden den senaste månaden. Men fotbollen kommer inte hem i år heller. Det blir inte något VM-guld för England 2018. Trots ledning med 1-0 och till synes kontroll på matchen tappade man allt mot Kroatien i semifinalen och förlorade med 2-1. Det unga engelska laget orkade inte riktigt stå pall när vinden tog i. Mario Mandzukic kunde avgöra till Kroatiens fördel i den andra förlängningskvarten. I övrigt har England gjort ett starkt VM där den enda plumpen i protokollet är förlusten mot just Belgien i gruppen.

Vi vet alla vid det här laget att det var en match med speciella förutsättningar men en vinst i bagaget är knappast något som missgynnar Belgien. Att ha besegrat England en gång tidigare i turneringen blir en styrka att bära med sig in på planen. En annan faktum som kan ligga England i fatet under lördagens match är det faktum att man haft en dags kortare vila, samtidigt som man dessutom kommer ifrån en lång match med förlängning mot Kroatien senast. England har ju dessutom en förlängning och straffläggning sedan tidigare i turneringen. Jag tror England får svårt att ladda om och hitta motivationen till denna match.

Speltips: Belgien vinner matchen

Dagens speltips blir att Belgien vinner bronsmedaljen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Belgien har chans att ta sin första VM-medalj någonsin.

  • Belgien har ett på pappret starkare lag.

  • Belgien vann senaste matchen mellan lagen med 1-0.

  • England har haft en dags mindre vila plus en förlängning i benen.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.62 för spelet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.62 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.