Innan den stora finalen skall bronsmatchen mellan Belgien och England gå av stapeln. Vi vänder blickarna mot hörnmarknaden!

Match: Belgien-England (VM) | Speltips: Belgien över 4,5 hörnor | Odds: 1,52 | Units: 4/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 16:00

Vidöppen historia?

Den stora VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien går av stapeln under söndagen, men under lördagen har vi en intressant bronsmatch att se fram emot när Belgien och England drabbar samman för andra gången under mästerskapet. Även den här gången väntas förbundskaptenerna rotera en del i startelvorna, men vi lär definitivt se två starka och motiverade lag göra upp om bronspengen.

Förväntade startelvor:

England: Butland; Walker, Cahill, Maguire; Alexander-Arnold, Dier, Loftus-Cheek, Rose; Dele, Lingard; Vardy

Belgien: Courtois; Alderweireld, Kompany, Boyata; Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli; De Bruyne, Batshuayi, Hazard

Belgien spelade sin semifinal mot Frankrike under tisdagen, något som givetvis får ses som en klar fördel med tanke på att engelsmännen så sent som i onsdags spelade en tuff semifinal mot Kroatien, en semifinal som gick hela vägen till förlängning. Extravilan är en faktor som definitivt kan fälla avgörandet i den här bataljen. På det stora hela är det upplagt för en underhållande tillställning, ur ett historiskt perspektiv så har bronsmatcher en påtaglig tendens att bjuda på det lilla extra. Pressen på lagen är inte lika stor och det brukar bädda för öppna dörrar åt båda hållen.

Det är väldigt vanligt att motivationen tryter när det vankas bronsmatch. Det är trots allt en match som står i skarp kontrast till den match som får betraktas som den största matchen i en fotbollsspelares karriär – syftar givetvis på VM-finalen. Men jag har svårt att se den här matchen präglas av två lag med brist av motivation. För engelsmännens del vore tredjeplatsen ett starkt kvitto på ett väl genomfört mästerskap, där förväntningarna definitivt överträffats. Skulle belgarna gå segrandes ur striden innebär det nationens första medalj i ett VM någonsin – bara det säger det mesta. Jag väljer att citera Meunier:

Det blir som en final och vi vill verkligen slå dem igen. Engelsmännen kommer att vara taggade, men jag tror att vi är det bättre laget, säger Meunier enligt Fifa.

Hörnspelet klickas

Jag är extremt sugen på att klippa ett överspel i matchen, men istället vänder jag blickarna mot hörnmarknaden. Belgien och hörnor har varit en minst sagt lyckad kombination i mästerskapet och jag ser ingen anledning att inte fortsätta på den inslagna vägen. Belgien över 4,5 hörnor finns att hugga till 1,52 gånger pengarna, och precis som många gånger tidigare så får vi tacka för kaffet.

Belgien är ett utpräglat hörnlag av en hel del anledningar. Truppen innehåller både offensiv bredd och spets i stora mängder. Lukaku, de Bruyne, Mertens, Hazard, Carrasco, Meunier, Batshuayi och Januzaj är några av spelarna som Martinez förfogar över. Roterar man i startelvan så har man fullgoda ersättare på samtliga offensiva positioner. Man spelar väldig ofta längst kanterna där inte minst Hazard och de Bruyne ständigt utmanar och hotar i djupled. Att man älskar att vara det spelförande laget är en sak, att man sedan är turneringens bästa lag vad gäller omställningar är en annan. Poängen är att belgarna står för en en frejdig offensiv fotboll som i regel resulterar i en hel del skapade hörnor.

Tittar vi på lagets 31 senaste tävlingsmatcher så snittar man hela 7,28 egna hörnor/match – det är ett ruskigt vasst snitt. I 27 av dessa matcher har man lyckats lösa minst fem hörnor framåt. Nu väntar en böljande tillställning mot ett England som ställer upp med en 3-5-2-uppställning, det passar belgarna som handen i handsken. Med den offensiva 3-4-3-uppställningen kommer hörnor att skapas, och jag måste klippa Belgien över 4,5 hörnor till 1,52 gånger pengarna.

Speltips: Belgien över 4,5 hörnor

Jag spelar Belgien över 4,5 hörnor till 1,52 gånger pengarna. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Belgien snittar 7,28 hörnor/match sett till de 31 senaste tävlingsmatcherna

  • Belgien löser spelet i 27 av de 31 senaste tävlingsmatcherna

  • Belgien mönstrar en 3-4-3 uppställning med offensiva wingbacks – med all förmodan Carrasco/Meunier på varsin kant

  • England spelar med en trebackslinje – det passar belgarna som handen i handsken

  • Belgien spelar med maximal fokus på det offensiva spelet, där Hazard och de Bruyne ständigt utmanar och hotar i djupled

  • Belgien bemästrar ett sylvasst omväxlande omställningsspel

Belgien över 4,5 hörnor spelas till 1,52 gånger pengarna – fyra units investeras!

Rygga till 1.52 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.