BK Häcken möter under söndagen Örebro SK hemma på Bravida Arena, en match där laget från Hisingen är favoriter och skall ta tre poäng. Hemmalaget förlorade senast men vill nu gå in på en ny segersvit. Man är med redan från start och lyckas näta på Örebros planhalva redan i första halvlek!

Match: BK Häcken – Örebro SK (Allsvenskan) | Speltips: BK Häcken gör mål i första halvlek | Odds: @1.44 | Units: 2/5 | Spelstopp: 15:00

Rygga till 1.44 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Starka hemma

BK Häcken är som vanligt, nu för tiden, med och slåss i toppen av Allsvenskan. Man har spelat in 24 poäng på 14 omgångar och ligger i skrivande stund på en femte plats. För Häcken så innebär en femte plats att man är med och slåss i det skiktet som man förväntat sig, toppen. Det är en bit upp till förstaplatsen och det avståndet blev större när man förra omgången förlorade mot ett annat topplag. IFK Norrköping blev numret för starka för den dagen och det slutade med att Häcken fick se sig besegrade med slutresultatet 2-1. Det skall tilläggas att BK Häcken syntes som vanligt, spelade hyfsat bra och skapade målchanser som man brukar. Man spelar en av Allsvenskans finaste och mest underhållande fotboll. Norrköping är precis som Häcken ett mycket bra fotbollslag och det var väll i slutändan effektiviteten som avgjorde.

BK Häcken kommer till mötet hemma på Bravida Arena mot Örebro med samtliga nyckelspelare tillgängliga. Man har målet att ta tillbaka den obesegrade sviten och Örebro på hemmaplan är en match man skall vinna om man skall ligga i den absoluta toppen. Häcken är ett fantasifullt lag som spelar kul fotboll och som skapar mycket bra grejer offensivt. Den interna skytteligan leder Alexander Jeremejeff med sina 6 mål. Där framme har Jeremejeff sällskap av bland annat Paulinho och Daleho Irandust största delen, två spelare som är väldigt bra med boll. Jag tror att Häcken tar tillbaka den fina sviten direkt och Örebro skall bara besegras, trots att det är ett lag som är ovisst och som har mycket kvalitéer.

Tung period

Örebro SK är inne i en lite tyngre period i årets Allsvenskan. Man har gått ifrån att överraska ett formstarkt IFK Göteborg till att nu ha tre raka förluster. Örebro ligger på en tolfteplats i Allsvenskan och kommer att behöva ta en del poäng under andra halvan för att säkra att inte åka ner i bottenträsket. Örebro kommer ifrån en förlust mot suveräna Malmö FF, en match som man inte räknar med att Örebro skall vinna. Det gjorde man inte heller utan förlorade precis som BK Häcken med 2-1. En grym första halvlek, där man är med och fightas ordentligt i en match som man utöver det inte var speciellt nära tre poäng. Stort spelövertag Malmö FF som i slutändan låg på ett bollinnehav på 68%.

Örebro står inför ytterligare en tuff bortamatch, denna gången väntar ett lika bollskickligt BK Häcken. Ett motstånd man tidigare haft bra chans emot, men som man senast man möttes förlorade emot. Örebro kommer med största sannolikhet återigen vara utan boll mer än med boll. Trots ett väldigt bra innermittfält med Rogic och Gerzic så kan man få det tufft att skapa något i uppställt anfallsspel. Detta är en match som Häcken är storfavoriter i, och som de skall vinna enligt dom flesta. Jag tror att det blir mer match av det än både experter tror och oddsen visar. Förre Häcken-anfallaren Carlos Strandberg fanns inte med mot Malmö senast och lär missa matchen mot Häcken. Jag tror att Örebro bjuder upp till match, ger Häcken något att kämpa rejält för.

Speltips: BK Häcken gör mål – första halvlek

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i Häckens senaste hemmamatch mot Hammarby.

  • BK Häcken vill ta tillbaka den fina trenden man var inne i, innan förlusten senast mot Norrköping.

  • BK Häcken är ett starkt hemmalag.

  • Senast lagen möttes vann Häcken.

  • Örebro saknar formen, tre raka förluster.

Högst odds hittade jag 13/7 kl 8:00 hos Bet365 som ger 1.44. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.44 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.