Andraplacerade Djurgårdens IF ska ta emot serieledaren Malmö FF som väntas bli en häftig match mellan de två bäst placerade lagen i allsvenskan för närvarande. Gästerna är obesegrade i deras tolv senaste matcher, något som kan ytterligare byggas på under söndagseftermiddagen.

Match: Djurgårdens IF – Malmö FF (Allsvenskan) | Speltips: Malmö FF vinner | Odds: @2.62 | Units: 2/5 | Spelstopp: 17:30

Rygga till 2.62 hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ett spännande möte

På Tele2 Arena kommer tabelltvåan Djurgårdens IF göra upp med tabellettan Malmö FF om de åtråvärda poängen i ett absolut toppmöte i allsvenskan. Hemmalaget står på 28 poäng, med en match mindre spelad än Malmö FF, medan bortalaget står på 34 poäng. I Djurgårdens IF senaste match spelade laget 1-1 borta mot bottenlaget AFC Eskilstuna efter att anfallaren Mohamed Buya Turay började målskyttet för gästerna. Stockholmslaget såg inte alls skarpa ut i sitt spel och nyckelspelarna levererade inte tillräckligt för att åka hem från Eskilstuna med en trepoängare.

Djurgårdens IF har flugit under radaren under våren och visat sig svåra att slå. Laget har inte förlorat under deras senaste sju matcher och har en stomme av spelare som håller en bra nivå i allsvenskan, trots försvarsgeneralen Erik Bergs frånvaro på grund av knäskada. Nu väntar ett stort test för hemmalaget som står inför ett möte mot Malmö FF, ett lag som har en hel trupp av högkvalitativa allsvenska spelare som vill fortsätta visa sig från sin bästa sida och ta flera segrar.

En match som kan betyda mycket på flera olika sätt

Från Skåne reser Malmö FF uppåt i landet för att öka avståndet ytterligare i tabellen mot de allsvenska konkurrenterna. Malmö FF är inne i ett Europa League-kval och mötte i deras senaste match nordirländska Ballymena United i den första omgången, i ett möte där de vann med makalösa 7-0 hemma på Stadion. Malmöiterna var otroligt energiska och inspirerade att visa upp sig och hade bud på ännu fler mål än vad det tillslut blev. För att nämna någon av spelarna som utmärkte sig under matchen måste jag nämna kaptenen och hattrickskytten Markus Rosenberg, som hade lekstuga med gästerna utöver de tre målen.

Innan Malmö FF:s Europa League-match stod Örebro SK på schemat i ett möte som de vann med 2-1 efter att ha haft större delen av spelet under hela matchen. Anfallaren Marcus Antonsson stötte in 1-0 efter endast 14 minuters spel och danske Anders Christiansen visade upp sina fina skottfärdigheter och gav hemmalaget vinsten, en match som återigen inte visade så mycket för Malmö FF:s del men ändå så mycket. De vinner även om laget inte spelar på sin topp, en förmåga som kan få dem att vinna guld i år. Om det är något lag som ska kunna hota Malmö FF denna säsong behöver lag som Djurgårdens IF ta poäng mot tabellettan, något som inte ser värst positivt ut om man tittar på lagets nuvarande form.

Speltips: Malmö FF vinner matchen

Jag väljer att spela på att Malmö FF vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö FF är obesegrade i deras 12 senaste matcher.

  • Malmö FF vann deras senaste möte i allsvenskan med 1-0.

  • Djurgårdens IF visade upp en sämre prestation deras senaste match.

  • Malmö FF har bättre spelare och en bättre trupp än Djurgårdens IF.

  • Malmö FF har visat sig vinna matcher trots när det står och väger som mest.

Högst odds hittade jag 13/7 kl 14:00 hos Betfair som ger 2.62. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 2.62 hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.