Under söndagen tar GAIS emot Dalkurd på Gamla Ullevi. Hemmalaget kommer in till matchen med fyra raka förluster och befinner sig nu i ett kritiskt läge i tabellen. Gästerna behöver även dem kraftsamla efter att man senast åkte på en tung förlust när man föll med hela 6-1(!) mot Västerås på hemmaplan.

Match: GAIS– Dalkurd (Superettan) | Speltips: GAIS under 1.5 mål | Odds: @1.64 | Units: 3/5 | Spelstopp: 15:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Superettans sämsta offensiv

Gais har ett riktigt tufft år i Superettan och om ingenting förändras är kontraktet i fara. Efter tretton spelade matcher har man spelat ihop endast tretton poäng och det innebär att man placerar sig på en tolfte plats precis ovanför negativt kval. Precis som hela Superettan är bottenstriden jämn och det är endast tre poäng ner till jumboplatsen och Brommapojkarna som dock har en mer spelad match. Gais kommer in till matchen med en tung resultatrad, fem matcher utan vinst och fyra raka förluster. Senaste vinsten kom för Gais i början av maj.

Göteborgarna har under säsongen och speciellt de senaste matcherna haft otroligt svårt att göra mål. Man har på de fyra senaste matcherna endast gjort ett mål. Under hela säsongen har man gjort minst mål i hela serien med endast tio stycken. Det ger laget ett snitt på endast 0.769 mål gjorda per match. Med de målsnittet bör man egentligen ha plockat färre poäng. Tack vare en ganska stabil defensiv har man ändå lyckats ta en del poäng, speciellt i början av säsongen. Man har i många matcher lyckats hålla tätt bakåt och matchat seriens bättre lag. På de tretton matcherna har man släppt in arton mål och det får ses som klart godkänt.

Kalldusch

Dalkurd som i fjol spelade Allsvensk fotboll hade en trög start på säsongen. Efter att man tillslut ryckt upp sig och var päväg att slå sig in i den absoluta toppen av tabellen åkte senast på en rejäl kalldusch. På hemmaplan blev man totalt överkörda av mittenlaget Västerås när man förlorade med hela 6-1. Innan dess var Dalkurd inne i en riktigt formtopp med fyra segrar och en oavgjord på fem matcher. Trots förlusten sist har man fortfarande topplaceringarna på rimligt avstånd och drömmen om Allsvenskan är ej över. Superettan är i år otroligt jämn och till Brage som ligger på kvalplats, fem placeringar ovan skiljer det endast fyra poäng. Senast Dalkurd mötte GAIS var i Superettan för två år sedan. Då slutade bägge matcherna med 1-0 för Dalkurd. Jag väntar mig att matchen på söndag även blir en målsnål historia. Jag tror Dalkurd som en konsekvens av den bedrövliga insatsen sist kommer gå in till matchen med ett defensivt tänk. Man möter seriens sämsta offensiv så det bör inte vara en större utmaning. 

Speltips: GAIS under 1.5 mål

Jag väljer att spela på att GAIS gör under 1.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senaste två matcherna lagen emellan har slutat 1-0 till Dalkurd.

  • Spelet har suttit i Gais 5 senaste matcher.

  • Spelet sitter i 3 av Dalkurds 4 senaste.

  • GAIS snittar 0.769 gjorda mål per match.

  • Spelet har suttit i GAIS 10 av 13 matcher i år.

Högst odds hittade jag 13/7 kl 13:00 hos Bet365 som ger 1.64. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.