Dags för semifinaler i Afrikanska mästerskapen och våra blickar riktas mot Senegal-Tunisien där en målsnål tillställning ligger nära till hands.

Match: Senegal – Tunisien (Afrikanska Mästerskapen) | Speltips: Under 2,25 mål | Odds: @1.64 | Units: 3/5 | Spelstopp: 18:00

Rygga till 1.64 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Favorit till att lyfta bucklan

Efter Egyptens uttåg mot Sydafrika i åttondelsfinalen är det nu Senegal som är oddsfavorit till att vinna hela turneringen och i semifinalen ställs man mot ett motstånd som man rent truppmässigt är bättre än. Sadio Mane, Mbaye Niang och Balde Keita skapar frekvent målchanser i offensiv riktning men det stora vapnet finns defensivt. Utöver två starka defensiva mittfältare i Idrissa Gueye och Badou Ndiaye så har man försvarsgiganten Kalidou Koulibaly i defensiven. Hittills har Senegal endast släppt in ett mål i hela turneringen och det ska mycket till för att ta sig förbi lagets försvar.

Den starka defensiven är en anledning till att man inte varit inblandade i någon målrik match. En annan anledning är värmen, turneringen spelas mitt i sommaren och temperaturerna når över 30 grader i stort sett varje match. Orken tryter för spelarna vilket leder till att defensiven dragit fördelar. Senegal löser hittills minst halvvinst i fyra av sina fem matcher i turneringen och värde finns helt klart i underlinan i turneringen där endast 13 av totalt 44 spelade matcher har gått över 2,5 mål.

Rutinerat mästerskapsland

Tunisien har inte många spelare som finns med i den absoluta världstoppen, men man är ofta med i mästerskapssammanhang och man har gått långt i Afrikanska mästerskapen förut, rutin är viktigt och man vet inför att vägen till seger mot Senegal är att prioritera försvarsspelet. En nyckel man använt sig av under hela slutspelet, till sist straffseger mot Ghana och sedan överkomligt motstånd i Madagaskar i kvartsfinalen, där rutinen verkligen blev avgörande. En insats som jag tycker gör att Tunisien inte ska underskattas här, jag tror vinstchanserna är goda. Vägen till seger är dock som nämnt genom en stark defensiv insats.

I turneringen har man precis som Senegal varit inblandade i flera målsnåla matcher. Även för Tunisien så har fyra av fem matcher löst minst halvvinst och alltså slutat med två mål eller färre. Rent spelarmässigt liknar man det svenska landslaget mycket. Ingen direkt superstjärna som sticker ut utan det är laget som är det centrala för framgången. Samspelet fungerar bra och Tunisien kommer även de vara svåra att göra mål på.

Speltips: Under 2,25 mål i matchen

Spelet för matchen blir under 2,25 mål vilket innebär hel vinst vid noll eller ett mål och halvvinst om det slutar med två mål. Tre mål eller fler och rättningen blir röd. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Tunisien löser under 2,25 mål i fyra av fem matcher i turneringen.

  • Senegal löser under 2,25 mål i fyra av fem matcher i turneringen.

  • Senegal har endast släppt in ett mål i hela turneringen.

  • Tunisiens väg till seger är en defensivt bra insats.

  • Då turneringen spelas mitt i sommaren är det mycket varmt på spelplatserna, detta har lett till att hela turneringen har varit mycket målsnål. Endast 13 av 44 matcher har gått över 2,5 mål.

Högst odds hittade jag 13/7 kl 13:00 hos Unibet som ger 1.64. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.64 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.