Daniel Jacobsson|13 juli, 2024, 17:26

Jag väljer att spela på Spanien i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spanien har imponerat kraftigt genom hela turneringen.

  • Spanien har hittat en ny dimension och nivå i sitt ytterspel med Yamal/Williams.

  • Flera spelare har toppat formen under EM, titta på spelarna Fabian Ruiz och Marc Cucurella tex.

  • England kommer bli nedtryckta och börjar inte spela offensiv fotboll förens vid underläge.

Omsättningskrav: 15x – Min Odds: 1.90

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spanien vinner guld

Jag är extremt imponerad av Luis de la Fuente och Spanien. Landslaget gick in som underdogs till motståndare och guldkandidater som England, Tyskland, Frankrike och något mer inför mästerskapet. Det har visat sig vara nyckel för det här landslaget, som trivts med den stämpeln och som hunnit hitta rätt utan någon överdriven press. Det har heller inte florerat några gigantiska förväntningar på Spanien utifrån, som med till exempel England och Frankrike. De la Fuente har prickat rätt i både trupputtagning och laguppställningar inför och under EM.

Spelare som stuckit ut på ett överraskande sätt är Le Normand, Cucurella, Ruiz och inte minst duon Lamine Yamal och Nico Williams. Att träffa såpass rätt på denna typen av spelare har blivit och kommer bli helt avgörande. Det är ett landslag som mår otroligt bra för stunden och som, trots favoritskapet, inte har den största pressen på sig inför finalen. Den matchen Spanien gör mot Frankrike i semifinalen tar jag med mig länge, sättet man spelade ur fransmännens press och sättet hur man kunde kontrollera matchen med boll på offensiv planhalva. Rodri är ett geni och leder det här laget på sina axlar, men spelarna bredvid honom är inte långt ifrån i klass för stunden. Spanjorerna går hela vägen.

Press på England

Det är många som har ändrat tankarna om England på kort tid. Att man löser en final i det här mästerskapet är för mig helt otroligt. Det här är stornationen som spelat den tråkigaste och mest kritiserade fotbollen. Nu har vi väll svar på tal, från Gareth Southgate, i för sig eftersom man tar sig till final med det. Men, det har varit med nöd och näppe. Jag tror inte att England blixtrar till på ännu en högre nivå i finalen, absolut inte. Pressen som ligger på landslaget är enorm och att gå in mot ett välmående Spanien i en final med den pressen kan inte vara lätt. Dessutom är man underdogs, med rätta.

England har fått lite utväxling av att använda vissa spelare på andra positioner nu i slutet. Phil Foden har gått mer ifrån sin vanliga position, tack gode gud, och presterat betydligt bättre direkt. En spelare som saknas i den absoluta toppformen är Harry Kane, anfallarens dagsform, som är väldigt svag, kan bli helt avgörande för England. Jag tror att Southgate hade behövt få igång Kane betydligt mer om man skulle haft möjligheten att slå Spanien den här dagen. Möjligheten finns, men inför det här mötet är mitt val supertydligt. Spanjorerna är klassen bättre i mina ögon och kan bli en hård nöt att knäcka för ett passivt England.

fotboll, em
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Spanien - England
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.