Årjäng och Årjängs stora sprinterlopp på agendan och vi har ett riktigt fint startfält dagen igenom. Fint väder som ”vanligt” och banan kommer vara i strålande skick. 23 miljoner extra i V75-potten och jag har funnit ett riktigt härligt vinnarspel i V75-7, och det är inte Propulsion ifall några skulle tro det.

Årjäng lopp #11| Speltips: Arazi Boko Vinnare | Odds: @6.50 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:40

Överlägsen vinnare i Sweden Cup

Arazi Boko har dragit ett drömspår här då man är kusligt snabb från start och är stor spetsfavorit, man ska sitta i spets direkt och det är ingen utanför som kan utmana och kusken Alessandro Gocciadoro besitter stor respekt och det är ingen som kommer våga tävla om den positionen. Under Elitloppshelgen var man med i ”Lilla Elitloppet” som har samma förutsättningar som Elitloppet med heat och final men för de lite ”sämre” hästarna. Då lekte man hem både heat och försök från ledningen och man sprang två fina tider på samma dag.

Vid heatet sprang man med skor på 10.4 på 1640m utan att ta ut sig fullständigt och idag ska man springa barfota fram och jag räknar med att Arazi Boko kan springa en 09.5-tid från ledningen och då kommer han bli ruggigt svår att få tag på.

Senast var man ute i Bodens stora pris och tog även då ledningen men var tvungen att släppa 1000m kvar men gick sen strålande som trea mot riktigt bra hästar och på ”fel distans” och jag blev rejält imponerad.

Nu är det korrekt distans och spåret är bästa möjliga, de andra kommer få kämpa om de ska få tag på min vinnare!

Möter en av Sveriges bästa hästar, Propulsion!

Propulsion var en av förtidsfavoriterna till segern i årets Elitlopp. Ett lugnt heat där man tog dödens och slutade tvåa bakom Ringostarr Treb och sen i finalen fick man bricka #3. Då körde Örjan väldigt passivt och även om man hade ett bra spår så hamnade man långt bak och sen gick man till attack alldeles för sent och det är bara att inse att det går inte att ta något på dagens banor i slutet av loppet.

Senast var man ute över korrekt distans 2140m och då bevisade man vilken styrka man besitter när man ”hinner med” i loppen och visade upp en heroisk insats. Men när loppet är ett halvvarv längre så hinner Örjan hitta position och sen styra på fram i dödens innan det går alldeles för fort där fram.

Nu har man alltså spår #7, längst ut i banan, och man öppnar inte speciellt bra. Alla andra ekipage borde se till att favoriten inte får något gratis och jag är rätt säker på att Örjan kommer bli hängandes och att han kommer bli tvungen att backa sist. Sen tror jag det helt enkelt blir alldeles för långt fram för att nå min vinnare.

Tänk även på att det ”bara” är 600tkr i förstapris och det är inte Propulsions viktigaste lopp och Örjana kommer inte bränna hästen för att vinna utan han kommer som alltid vilja spara så mycket på hästen som möjligt.

Speltips: Arazi Boko Vinnare

Perfekt väder och vi kommer få se en riktigt snabb bana och det kommer gynna min vinnare Arazi Boko rejält. Från spets är han ruggigt farlig och när storfavoriten Propulsion får en tuff inledningen kommer det bli alldeles för långt fram till min vinnare!

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sitter i spets!

  • Favoriten har ett tufft utgångsläge

  • Rätt distans

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 6.50 för vinnarspelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 6.50 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.