Formstarka Bodö/Glimt reser söderut för att ta sig an Kristiansund BK. En bortavinst skulle betyda att gästerna går upp i serieledning. Vi använder oss av dubbelchansen inför onsdagens möte!

Match: Kristiansund-Bodö/Glimt (Eliteserien) | Speltips: X2 | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Blandat och gett

Kristiansund BK är en norsk fotbollsklubb som grundades år 2003. Den kom till efter att man slagit ihop två klubbar, Clausenengen och Kristiansund fotbollsklubbar. Den sammanslagna klubben startade sin första säsong i division 3. Sedan dess har laget gjort en enorm resa och år 2016 blev de klara för landets högsta liga, Eliteserien. Förra säsongen överraskade de rejält när laget slutade på en femteplats i tabellen. Kristiansund hade endast sju poäng till en Europa League kvalplats.

I den nuvarande säsongen har hemmalaget blandat och gett. Kristiansund hittas på en sjunde plats i tabellen efter 16 spelade matcher. Deras facit lyder sex vinster, fem oavgjorda och fem förluster. De har endast vunnit en av sina sju senaste ligamatcher. Därmed tycker undertecknad att oddset på X2 är alldeles för högt inför onsdagskvällen. Visserligen är Kristiansund bättre i hemmaborgen än på resande fot, men det är ett av ligans formstarkaste lag som gästar Kristiansund Stadion.

Serieledning i sikte

Bodö/Glimt har en enormt viktig match framför sig. Under onsdagen kan laget klättra upp i serieledning och peta ner Molde på en andraplats. I skrivande stund innehar Molde endast en poäng mer en bortalaget, med en match mer spelad dessutom. Bodö/Glimt är just nu inne i en hektisk period med lite vila. Laget spelade så sent som i söndags mot Viking FK. En match som slutade i en 2-1 vinst för Bodö/Glimt. Klubben som kom på en elfteplacering ifjol har minst sagt chockat hela ligan den här säsongen. Gästerna har vunnit sex av deras sju senaste ligamatcher, därmed klickar vi i dubbelchansen till deras favör under onsdagen.

En av bortalaget nyckelspelare är faktiskt en svensk doldis. Amor Layouni, med ett förflutet i bland annat Degerfors och Brage, har varit i norska Bodö/glimt i ungefär två år nu. Den här säsongen har han också fått det att lossna rejält i poängväg. Efter 16 spelade ligamatcher har han svarat för nio mål och fyra assist. Layouni har varit ett kap för klubben efter att han kom från Elverum 2017 och har blivit en av ligans hetaste kandidater till att säljas. Det återstår att se ifall svensken kan bibehålla sin fina form och hjälpa Bodö/Glimt att stanna kvar i toppen.

Speltips: X2

Jag väljer att spela på X2. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bodö/Glimt har vunnit sex av deras sju senaste ligamatcher.

  • Bodö/Glimt har endast förlorat fem av sina 29 senaste matcher.

  • Kristiansund har vunnit en av sina sju senaste matcher.

  • Spelet har suttit i deras två senaste inbördes möten.

  • En eventuell bortavinst skulle betyda att Bodö/Glimt går upp i serieledning.

Högst odds hittade jag 13/8 kl 10:35 hos Unibet som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.