Stabaek befinner sig i botten av tabellen främst på grund av deras svaga målproduktion. Under onsdagskvällen tar de emot Vålerenga hemma på Nadderud. Vi synar ett målspel på hemmalaget!

Match: Stabaek-Vålerenga (Eliteserien) | Speltips: Stabaek under 1.5 mål | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Svaga framåt

Hemmalaget Stabaek klarade sig med nöd och näppe kvar i högsta ligan förra säsongen. Laget hamnade till slut på en fjortonde plats efter 30 spelade omgångar. Därmed fick Stabaek ta sig an Ålesunds FK i ett kvalspel för att hålla sig kvar i högsta ligan. Stabaek vann första mötet med 1-0 och det sammanlagda resultatet blev till slut 2-1 till deras favör. Därmed stod det klar att klubben fick en säsong till i Eliteserien och en ny chans att bevisa att laget förtjänar att tillhöra högsta ligan.

Men den här säsongen har fortsatt på samma väg. Efter 16 spelade omgångar hittas Stabaek återigen på fjortonde platsen. Deras 16 spelade matcher har slutat i fyra vinster, fyra oavgjorda och åtta förluster. Den största faktorn till deras placering är deras svaga målproduktion. Stabaek har gjort minst mål i hela ligan den här säsongen. De har endast gjort 15 mål på 16 matcher, vilket ger ett snitt på svaga 0,9375 mål/match. Därmed väljer vi att klicka i underspelet för hemmalaget!

Vålerenga

Vålerenga IF är en klubb belägen i huvudstaden Oslo. De har vunnit Eliteserien fem gånger totalt under deras existens, senaste gången var år 2005. Men trots flera uteblivna titlar under dem senaste åren har Vålerenga befunnit sig på övre halvan av tabellen. Förra säsongen slutade bortalaget på en sjätteplats i tabellen med 42 inspelade poäng. Men laget har fortfarande en lång bit kvar till den absoluta toppen. Den här säsongen har Vålerenga spelat 16 matcher än så länge och presterat klart godkänt.

Gästeran hittas i skrivande stund på en sjätteplats i tabellen med 25 poäng. En vinst under onsdagen skulle betyda att klubben står på lika många poäng som den norska giganten Rosenborg. Men inför mötet med Stabaek fokuserar vi inte på 1X2-marknaden, utan på antalet mål för hemmalaget. Vålerenga har släppt in 22 mål på deras 16 ligamatcher. Det betyder att laget har ett snitt på 1,375 insläppta mål/match. De har löst spelet i fyra av deras fem senaste ligamatcher. Stabaek har endast gjort ett mål på deras två senaste inbördes möten mot Vålerenga. Vi klickar i Stabaek under 1.5 mål i matchen!

Speltips: Stabaek under 1.5 mål

Jag väljer att spela på Stabaek under 1.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i nio av Stabaeks elva senaste ligamatcher.

  • Stabaek har gjort 15 mål på deras 16 ligamatcher. Ett snitt på 0,9375 mål/match.

  • Vålerenga har löst spelet i fyra av deras fem senaste ligamatcher.

  • Spelet har suttit i deras två senaste inbördes möten.

  • Vålerenga har släppt in 22 mål på deras 16 matcher. Ett snitt på 1,375 insläppta mål/match.

Högst odds hittade jag 13/8 kl 11:24 hos Unibet som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.