Inget enormt utbud under onsdagen men i Norge radas det upp tre matcher i högstaligan och då väljer vi att fokusera på när Viking tar emot Sarpsborg på Viking Stadion. Två lag som haft det oerhört kämpigt den sista tiden med att ro åt sig poäng.

Match: Viking – Sarpsborg (Elitserien) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.57 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ingen förlust på hemmagräset

Viking springer ut på hemmagräset under onsdagskvällen som nummer nio i tabellen. Efter 16 spelade omgångar så har laget lyckats ro åt sig 19 poäng efter en milt sagt tuff period den senaste månaden. Förlusten borta mot Bodo/Glimt var det den tredje raka matchen utan poäng och då förstår vi hur viktig matchen mot Sarpsborg är för att vända den negativa trenden. En match som kommer lägligt för Viking då Sarpsborg också haft det tufft den senaste tiden men mötet på Viking Stadion kommer blir en tajt drabbning där jag tror båda lagen skriver in sig i målprotokollet.

Med en överblick på lagens inbördesmöten kan vi snabbt konstatera att Viking står som favoriter på Viking Stadion, faktum är att laget aldrig förlorat ett möte emot Sarpsborg på hemmagräset. Senaste mötet i förra säsongen slutade i en 2-1 seger till Viking när Sarpsborg gästade arenan. Tror även denna matchen kommer sluta i mål från båda lagen. Båda två genomgår en tuff period och har stor chans till att bryta den negativa trenden under onsdagskvällen. I Vikings 13 senaste matcher har vi fått se målspelet rättas som vinst i så mycket som 10 möten. Kommer få se ett aggressivt Viking på hemmagräset som går för ett tidigt 1-0 mål för att hitta tillbaka till formen.

Tuff start på säsongen

Efter att ha landat åttondeplatsen i säsongen 2018, kom Sarpsborg in med en bra känsla och ett hopp om att fortsätta att hålla sig till över halvan av tabellen. Det började lite snöpligt men trots enbart en seger på de fem första omgångarna höll sig Sarpsborg obesegrade. Efter det kom en oerhört tuff förlustsvit för laget som lyckades bryta förlorar trenden efter fyra raka med en seger. Sarpsborg tog då sin andra seger i omgång 11 och 6 matcher senare väntar laget fortfarande på nästa trepoängare. Nu väntar Viking på bortaplan, ett lag som även dem befinner sig i en formsvacka och då spelar vi fram målspelet båda lagen gör mål. Ett spel som sitter i fem utav de sex senaste matcherna för Sarpsborg. För trots en tuff period och en del motgångar har vi fått se laget i målprotokollet i 13 av de 16 första mötena.

Sarsborg och Viking är definitivt inte de två målfarligaste lagen i ligan vilket kanske säger sig själv med tanke på vart vi hittar de i tabellen. Däremot är det två lag som är i stort behov av trepoängaren och kommer vara desperata till att få med sig poäng i detta mötet. Tror vi kommer få bjudas på en match som svänger åt båda hållen. Sarpsborg har visat sig hitta målformen och jaga fortfarande sin första seger på Viking Stadion. Här spikar vi båda lagen gör mål!

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senaste matchen lagen emellan slutade 2-1.

  • Spelet har suttit i 10 av de 13 senaste matcherna för Viking.

  • Spelet har suttit i 5 utav de 6 senaste för Sarpsborg.

  • Sarpsborg har enbart gått mållösa ifrån 3 matcher i de 16 första omgångarna.

  • Båda lagen befinner sig i ett läge tre poäng är det enda som är att tänka på, full fart framåt på Viking Stadion.

Högst odds hittade jag 12/8 kl 21:00 hos Bet365 som ger 1.57. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.