Europa-league kvalet rullar vidare och på Estádio D. Afonso Henriques tar Guimaraes emot Ventspils. Första mötet mellan lagen slutade 3-0 till Portugiserna och chanserna för Ventspils att vända dubbelmötet till deras favör är ytterst små. 

Match: Vitoria Guimaraes – FK Ventspils (Europa League) | Speltips: Guimaraes över 2.5 mål | Odds: @1.61 | Units: 3/5 | Spelstopp: 18:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Nio raka segrar

Guimaraes knep i våras den sista Europaplatsen i portugisiska Primeira Liga efter en riktig nagelbitare. Inför den sista omgången var man tre poäng bakom Moreirense på femte plats. En otroligt viktig femte plats som i Primeira Liga ger en kvalplats till Europa League. I den sista matchen ställdes man mot varandra och Guimaraes var tvungna att vinna matchen för att gå om Moreirense. Matchen vann man med 3-1 och det innebar att man knep den sista Europaplatsen på målskillnad. Guimaraes gick in i Europa Leagues andra kvalomgång och städade enkelt av Jeunesse Esch från Luxemburg med 5-0 över två möten. I den här omgången har man fått en drömstart med 3-0 på bortaplan och ingenting ska kunna stoppa Portugiserna för att avancera ytterligare en omgång. 

Under försäsongen har Guimaraes imponerat stort. Man har spelat tre träningsmatcher, tre matcher i kvalet till Europa League och en ligacupmatch. Laget har vunnit samtliga matcher och endast släppt in två stycken mål. Då man vann de avslutade matcherna i Primeira Liga har man just nu nio stycken raka vinster. Jag förväntar mig att man enkelt kör över Ventspils under onsdagskvällen och tar sin tionde raka segrar. Det är stor klasskillnad mellan lagen och med 3-0 från bortamötet i Lettland ska man bara städa av matchen. Då dubbelmötet i princip redan är avgjort lär inte Portugiserna gå för full kraft och kanske vilar en del spelare inför helgens ligamatch. Jag tycker ändå det skiljer så mycket mellan lagen att man bör göra en del mål. På Guimaraes två senaste hemmamatcher har man gjort hela nio stycken mål

Viktig ligamatch om fyra dagar

Precis som i Sverige spelar Lettland sin liga vår-höst och det återstår endast sju matcher av säsongen. Ventspils placerar sig just nu på en fjärdeplats med 31 poäng. För att nå en plats till Europa League-kval även nästa år måste man sluta topp 3. Redan fyra dagar efter onsdagens möte med Guimaraes spelas nästa ligamatch mot topplaget och ligatvåan RFS. Då man har ytterst små chanser att gå vidare mot Guimaraes tror jag att en del tankar och kraft redan kan vara på den viktiga ligamatchen. Om Ventspils inte kommer fullt fokuserade tror jag man kan åka på en rejäl överkörning under onsdagskvällen.  

Speltips: Guimaraes över 2.5 mål

Jag väljer att spela på att Guimaraes gör över 2.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Första mötet lagen emellan slutade 3-0 till Guimaraes.

  • Guimaraes har nio raka segrar.

  • Guimaraes har gjort nio mål på sina två senaste hemmamatcher.

  • Ventspils har en viktig ligamatch endast fyra dagar senare.

  • Guimaraes hade i första mötet 22 skott varav 12 på mål.

Högst odds hittade jag 13/8 kl 11:00 hos Bet365 som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.