Efter ett kortare landslagsuppehåll är ligafotbollen och allsvenskan äntligen tillbaka. Vi riktar blickarna mot Behrn Arena där Örebro tar emot ett krisande Sundsvall.  Vi väljer sida till ett riktigt fint odds! 

Match: Örebro – Sundsvall (Allsvenskan) | Speltips: Örebro | Odds: @2.00 | Units: 2/5 | Spelstopp: 13:30

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Offensiv kvalitet

Allsvenskan brukar anses vara en av de jämnaste ligorna i Europa. I år är det precis motsatsen. Just nu finns det sju topplag, två mittenlag och sju bottenlag. Örebro är de lag tillsammans med Elfsborg som utgör den allsvenska mitten. De riskerar varken att åka ur eller slåss om en topplacering. Det enda som Örebro i princip har kvar att spela för är om man ska hamna före eller bakom Elfsborg i tabellen. 

I kampen om att hamna före Elfsborg i tabellen har Örebro växlat upp rejält. Efter en ganska svag första halva av säsongen har Närkingarna plockat många poäng under sommaren. Av lagets sju senaste matcher har endast en slutat med förlust och den kom mot topplaget Häcken. Senast tog man sin andra raka seger i allsvenskan när man vann med med 3-1 över Eskilstuna. Förutom två segrar och sex poäng har man på 180-minuters fotboll stått för hela sju stycken mål. Jag tror man kommer fortsätta göra mål på lördag. Den enda faran för Örebros målskytte är att man förlorat både Carlos Strandberg samt Filip Rogic. Jag tycker dock att det finns tillräckligt offensiv kvalitet för att täcka upp för tappen. Laget har flera spelare som kan stå för både mål och assist: Jake Larsson, Viktor Prodell och Johan Bertilsson för att nämna några. 

Ny tränare klar

Innan landslagsuppehållet blev det klart att Sundsvall sparkar Joel Cedergren. För att försöka rädda kvar klubben i allsvenskan har man plockat in Tony Gustavsson. Uppgiften för Gustavsson är inte enkel, inför omgången är man jumbo i tabellen med fyra poäng upp till Falkenberg på kvalplats. För att Sundsvall ska ha en chans att ta igen avståndet måste man nästan plocka minst en poäng mot Örebro på lördag. Efter matchen mot Örebro väntar en tuff match mot serieledarna Djurgården och där blir det väldigt svårt att ta poäng. Jag ställer mig kluven till om Gustafsson kommer klara uppgiften. Det är förvisso en meriterad tränare som senast var med som assisterade och tog USA:s damer hela vägen till VM-guld men jag tror uppförsbacken är för lång. 

Sundsvall har som bekant haft ett riktigt tufft år i allsvenskan. På 22 matcher har laget endast fått med sig två stycken segrar. Bägge segrarna kom även i allsvenskans sex första omgångar. Ett stort problem för Sundsvall har varit lagets offensiv. Efter att man tappat både Hallenius och Sema har man inte riktigt någon naturlig målskytt. På lagets sex senaste matcher i allsvenskan har man endast gjort två stycken mål. Då har även spelschemat varit relativt enkelt: Häcken (hemma), Falkenberg (borta), Östersund (hemma), Hammarby (borta), Elfsborg (hemma) samt Göteborg (hemma). Det är ett ruskigt underbetyg att man endast gjort två mål mot de lagen. För Sundsvall del tror jag tyvärr man inte kommer räcka till på lördag.

Speltips: Örebro

Jag väljer att spela på att Örebro vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Örebro har vunnit de tre senaste mötena mellan lagen.

  • Örebro har gjort sju mål på de två senaste matcherna.

  • Sundsvall ligger sist i allsvenskan med endast tolv poäng.

  • Örebro har två raka segarar.

  • Sundsvall har inte vunnit en match sedan i april.

  • Sundsvall har tagit ett poäng på deras åtta senaste matcher.

Högst odds hittade jag 12/9 kl 17:00 hos Unibet som ger 2.00 Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.