Vi bjuds på en toppmatch under lördagen när RB Leipzig tar emot Bayern München. Hemmalaget leder för närvarande ligan med full pott efter tre spelade omgångar medan de regerande mästarna inkasserat sju poäng. En intressant drabbning minst sagt och vi lär få se en svängig historia på Red Bull Arena.

Match: RB Leipzig – Bayern München (Bundesliga) | Speltips: Över 3,0 mål Asian | Odds: @1.700 | Units: 2/5 | Spelstopp: 18:30

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Går som tåget

Leipzig ser ruskigt intressanta ut för tillfället. Trots att man ställts mot bland annat både Frankfurt och Mönchengladbach under de inledande omgångarna av ligan har man vunnit alla sina matcher – offensiven har varit ett stort utropstecken. Man har värvat frisk under sommaren där bland annat Nkunku från PSG och Lookman från Everton adderats till truppen. Konkurrensen är däremot mycket tuff i lagets anfall, Lookman har således inte fått starta någon match ännu. Däremot gjorde Nkunku avtryck i ligapremiären med en fullträff i andra halvlek.

Lagets stjärna Timo Werner har inlett den nya säsongen fantastiskt, anfallaren lär vara ett mycket stort hot för Bayerns backlinje. Tysken har nämligen nätat i samtliga tre inledande ligamatcher och stod dessutom för ett hattrick i senaste omgången då man mötte Mönchengladbach. Ser vi till Leipzigs tre spelade matcher hittills kan vi konstatera att man varit inblandade i elva mål. Siffrorna ger ett snitt på 3,6 mål per match – trots att Leipzig varit grymma i det defensiva arbetet. Det lär dock bli desto svårare att hålla tätt bakåt när Bayern kommer på besök.

Två offensiver i storform

De regerande mästarna Bayern München tappade poäng i första omgången när man tog emot Hertha Berlin på Allianz. Lewandowski inledde säsongen fint med två fullträffar direkt i premiären och målsprutan har fortsatt på samma sätt i resten av matcherna. När laget ställdes mot Schalke stod Lewandowski för ett hattrick och han nätade även i senaste omgången när man totalförnedrade Mainz på hemmaplan med 6-1. Coutinho har inte nätat hittills i den röda tröjan men brassen har stått för bra prestationer i samtliga matcher. Bayern München ser alltså ut att klara sig fint trots att både Robben och Ribery lämnat klubben.

Bayern München har varit inblandade i hela fjorton mål på tre matcher i Bundesliga, ett snitt på 4,6 mål per match. Ser vi till inbördes möten så vann Bayern senaste mötet med övertygande 3-0, det lär dock bli svårt att upprepa samma resultat till helgen. Med Timo Werner i glödhet form och nio gjorda mål på tre matcher kommer Leipzig vara ruskigt farliga framåt. Båda lagen spelar som bekant mycket offensiv fotboll och det lär vi få se mycket av under lördagskvällen. Mycket goda förutsättningar till en målgenerös tillställning!

Speltips: Över 3,0 mål Asian

Jag väljer att spela på över 3,0 mål, insatsen tillbaka om det blir exakt tre mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bayern München har snittat 4,6 mål per match under de tre inledande matcherna i ligan

  • RB Leipzig har kammat hem nio poäng av nio möjliga hittills, mycket tack vare Timo Werner som gjort mål i alla matcher hittills och som dessutom stod för ett hattrick i senaste omgången

  • Robert Lewandowski har gjort sex mål på tre matcher, oerhörd form på offensiverna!

  • Det blev sju mål i Bayerns senaste ligamatch

  • Leipzig har snittat fyra mål per match sett till lagets fyra senaste matcher

Högst odds hittade jag 12/9 kl 20:00 hos Bet365 som ger 1.700. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.