SHL är äntligen här och redan i första omgången hittar vi ett maxspel. Blickarna mot Västerbotten där hemmalaget Skellefteå ställs mot nykomlingen Oskarshamn.

Match: Skellefteå – Oskarshamn (SHL) | Speltips: Skellefteå | Odds: @1.75 | Units: 5/5 | Spelstopp: 15:15

Rygga till 1.75 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Nytt år – nya möjligheter

Skellefteå stod förra säsongen för en aningen brokig säsong, där man till sist löste en slutspelsplats men åkte ut mot finalisten Djurgården. Nu är det ett nytt år och här vill spelarna, tränarna och fansen få bästa möjliga start. Man är ett bättre lag än Oskarshamn och i mina ögon är detta en match som Skellefteå bara ska vinna. Detta är poäng man inte har råd att tappa den här säsongen. Mot nykomlingen Oskarshamn måste man ta full pott på hemmaplan. Under försäsongen har man inte på något sätt varit dåliga och det som sticker ut är två imponerande segrar mot schweiziska Bern, med flera spelare som besitter hög kvalitet.

Några som besitter hög kvalitet är också radarparet Joakim Lindström och Oscar Möller. Båda spelarna har producerat över 40 poäng under de senaste tre säsongerna och kommer fortsätta att producera även den här säsongen. Detta året ska namn tre vara nyförvärvet Tom Pyatt, en spelare som kommer från en säsong i AHL med hyfsat poängsnitt men som framförallt bidrar med massvis av rutin från spel i NHL. Dessa tre ska kunna skapa en fruktad offensiv enhet och jag tror Oskarshamns försvarare får uppleva det redan i första omgången. Det är nu man sätter tonen för säsongen, det här släpper inte Skellefteå.

En oplanerad nykomling

Ingen hade tippat Oskarshamn som det laget som skulle gå till SHL förra säsongen. Laget var inte rustat men flera spelare visade prov på hög kapacitet och nu är man där man är. Försäsongen har sett oväntat bra ut och här är den stora anledningen till varför oddset har gått upp över 1.70 här. Oskarshamn har slagit lag som Växjö, Djurgården och Linköping under försäsongen. Det som dock verkar undgått spelbolagen är att man förlorat mot både division 1-laget Nybro, samt allsvenska Karlskrona. I den senaste matchen vart man utklassade av Rögle i en match där man i mina ögon visade sitt rätta jag.

Rent spelarmässigt har det varit en blåsig försäsong. Nyförvärven Tobias Lindberg, David Goodwin och Jake Newton har samtliga blivit sparkade. Lägg där till att spetsforwardsen Jonas Engström och Joakim Hillding bytt klubb inför säsongen och det kan konstateras att Oskarshamn har den sämsta truppen i ligan samt minst medel att förstärka den med. Förlust här mot Skellefteå och man får direkt press på sig att vinna på hemmaplan i omgång två.

Speltips: Skellefteå vinner matchen

Skellefteå har mer rutin, en bättre trupp och hemmaplansfördel i den här matchen. Argument nog för att klicka rak seger för västerbottningarna. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Skellefteå har bättre spets och bättre bredd än Oskarshamn.

  • Skellefteå har stått för en bra försäsong och har bland annat slagit schweiziska giganten Bern vid två tillfällen.

  • Oskarshamn har tagit fina skalper under försäsongen, men också förlorat mot Karlskrona och Nybro.

  • Oskarshamn har sparkat tre tilltänkta spetsspelare under säsongen.

Högst odds hittade jag 12/9 kl 19:00 hos Betsson som ger 1.75. Maxspel! 5/5 units.

Rygga till 1.75 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.