Match: GAIS-Halmstad (Superettan) | Speltips: Halmstad DNB | Odds: 1,61 | Spelstopp: 20:45 | Spelbolag: CherryCasino

Här väntar en mycket viktig match för Halmstad, som efter två raka kryss satte sig själva i en klurig situation. Kort och gott, vid förlust här kan chansen till allsvenskt spel 2017 vara borta. Det är vinst som gäller, inget annat finns på kartan.

Halmstad befinner sig på tredjeplats i tabellen, kvalplats till Allsvenskan. 51 poäng har man, det har även AFC som ligger precis framför i tabellen på andra plats. Sirius toppar tabellen med 54 poäng, och det är här det kluriga börjar för Halmstads del. Bakom sig har man Dalkurd flåsandes i nacken, som “endast” är sex poäng bakom. Skulle man förlora här, samtidigt som Dalkurd vinner, ja då kan man till och med missa kvalplatsen vilket ingen ens trodde skulle vara möjligt för ett par månader sedan. Med det svänger fort inom fotbollen. Varför är en vinst så otroligt viktig här? Jo, för med tre omgångar kvar – efter denna match – ställs man mot både ligatvåan AFC och ligaettan Sirius. Tar man en seger här mot GAIS har man mer eller mindre allsvensks spel i egna händer, det är en chans man absolut inte får missa.

Man ställs mot ett GAIS som inte har något att spela för och som kommer från två raka förluster, 0-3 mot Ljungskile och 1-0 mot Degerfors. Jag spelare dock safe och lirar Halmstad draw-no-bet, det vill säga pengarna tillbaka vid oavgjort, till 1,61. På 18 möten lagen emellan har hela åtta möten slutat oavgjort, så jag väljer att säkra upp. Lycka till vid rygg!