Joakim Östman|13 januari, 2022, 12:15

Jag väljer att spela på Colorado i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arizona har varit ett av ligans sämsta lag under säsongen.

  • Colorado är formstarka med ett matchfacit 8-1-1 i deras tio senaste matcher.

  • Colorado har hittills spelat in tjugoåtta mer poäng än Arizona.

  • Colorado är 14-2-1 hemma i Ball Arena.

  • Arizona är 4-11-2 på bortaplan hittills under säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stabilt topplag

Colorado har cementerat sig som ett topplag i Atlantic divisionen likt de gjort under det senaste säsongerna. När vi snart är halvvägs in i grundserien hittas Colorado på en andraplats i divisionen. Med deras fyrtiosju poäng har de tre poäng upp till divisionsledarna Nashville men det ska sägas att Colorado har betydligt färre matcher spelade. Colorado ska fortsatt ses som en av förhandsfavoriterna till Stanley Cup titeln denna säsongen, även fast det inte tok dominerat likt de gjort under föregående säsonger. Colorado kommer dessutom från en extremt stark period och de är 8-1-1 på deras tio senaste matcher och är med det ett av ligan hetaste lag.

Desto sämre är det hos Arizona som inför denna matchen är ett av lagen i ligan som tagit minst poäng. Egentligen inte förvånande sett till att Arizona återigen är inne i en rebuild, denna säsongen handlar därför om att skaffa sig bästa förutsättningarna för att få ett så högt draftval som möjligt. Arizonas matchfacit hittills är 8-23-3 vilket är extremt uselt och formen imponerar inte heller med nämnvärt för tillfället. Senast blev det likväl seger hemma mot Toronto, där Arizona väldigt överraskande vann med 2-1 efter två mål av Ryan Dzingel.

Givna favoriter

Trots Colorados fina form blev det förlust på bortaplan mot divisionsantagonisten Nashville senast, där en mycket svängig historia tillslut avgjordes med att Matt Duchene gjorde 5-4 målet på övertid. Arizonas form är inget som imponerar och de har ett matfacit på 3-6-1 i deras tio senaste matcher. Båda lagen har en del skadebekymmer likt det flesta lagen har så här långt in på säsongen. Colorado saknar framförallt deras lagkapten Gabriel Landeskog efter att han testat positiv för Covid. Hos gästerna Arizona saknas framförallt matchvinnaren från senast Ryan Dzingel och Jakob Chychrun som är två av lagets sällsynta kvalitetsspelare.

Detta blir säsongens första möte mellan lagen av det tre som ska spelas under grundserien och här håller jag Colorado som stor-favoriter. Colorado är i princip bättre på varje position och detta är en match de bara ska vinna. Hemma i Ball Arena har Colorado varit starka hela säsongen och detta är en av lagets lättare uppgifter. Colorado är hittills 14-2-1 på hemmaplan och de är med det ett av ligans bästa hemmalag. Medans Arizona enbart lyckats vinna fyra av deras sjutton spelade matcher på bortaplan. Colorado är dessutom ett av de hetaste lagen i ligan och här ser jag inte att Arizona lyckas störa. Givet dessa förutsättningarna känns spelet självklart, här vinner Colorado komfortabelt.

Ishockey, NHL
|
units: 4/5 - spelstopp: 03:00
Colorado - Arizona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.