Speltips:

Jag väljer att spela Edmonton Oilers ML i den här matchen. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Edmonton Oilers ML hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/1 kl 18.45

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Edmonton Oilers har vunnit fyra av sina sex senaste matcher.

  • Oilers är det bästa laget i NHL vad det gäller power play spelet.

  • Nashville är ett av de sämre “special teams” lagen i NHL den här säsongen.

  • Pekka Rinne har förlorat tre av sina fem senaste starter och släppt in 14 mål på de tre förlusterna.

Zack Kassian fick nog

 Det var en rejält hypad match som tog plats senast för Edmonton Oilers, det var en konferensrival som stod på spel tillsammans med två lag som var på vinnarspåret. Det blev en sprakande tillställning under natten till söndag i Scotiabank Saddledome. Men det var Oilers som förlorade i slutändan efter att Elias Lindholm gjort det avgörande målet med en man mer i den tredje perioden trots att Ryan Nugent-Hopkins stod för två mål, matchen slutade 4-3 till Flames.

Båda lagen spelade tufft och fartfyllt direkt från nedsläpp men det nådde sin peak i den andra perioden när matchen stod 3-3 och Matthew Tkachuk gick oerhört hårt in i en tackling på Zack Kassian bakom Flames mål. Det ledde till att Kassian reste sig och kastade handskarna, Tkachuk verkade inte vilja ha något med det att göra men det spelade inte så stor roll. Kassian tog tag i honom, drog ner honom på isen där han matade på med slag innan Tkachuk ställde sig upp bara för att åka i backen ännu en gång. Domarna ansåg att det hela var Kassians fel och laget fick ett fyraminutersstraff emot sig och ett matchstraff. Det var i det power playet som Elias Lindholm satte 4-3 och fastställde därmed slutresultatet.

Turris matchvinnare

Juuse Saros svarade inte upp Rinnes bragd senast med att göra ett mål men han släppte inte heller in något. Nashvilles målvakt stoppade samtliga 28 skott han fick på sig under söndagen och Kyle Turris gjorde matchens ända mål när han kapitulerade på en två mot noll chans tillsammans med Yakov Trenin. 1-0 segern över Winnipeg Jets i Bell MTS Place inkluderade Saros första hållna nolla för säsongen och gav nye tränaren John Hynes sin andra raka seger bakom Nashvilles bänk.

Detta var också den andra raka matchen som Nashville såg polerade och självsäkra ut, man var utan tvekan det bättre laget under de första 20 minuterna. Man öppnade matchen med att skjuta 10 skott på mål medans man bara tillät två. Sex minuter efter att Saros stoppade Andrew Copps skott så blev det fri gata när pucken åkte åt det andra hållet. Trenin tog emot pucken och skrinnade mot mål där han spelade Turris fri som kunde sätta pucken i mål och göra det ända målet i matchen. Enligt uppgifter så är det Pekka Rinne som ställer sig i målet inför den här matchen mot Oilers och han har förlorat tre av sina fem senaste matcher. Dessutom har han släppt in 14 mål på de tre förlusterna, det, tillsammans med faktumet att man har ett av de sämre “special teamsen” i NHL och ställs mot det bästa power play laget i NHL gör att jag tror på Oilers här!

Speltips.se ger tipset:

Edmonton Oilers ML hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/1 kl 13.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.