Joakim Östman|14 januari, 2022, 09:05

Jag väljer att spela på Juventus och Juventus över 1 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fem senaste inbördes mötena.

  • Spelet sitter i tre av Juventus fem senaste matcher.

  • Udinese släppte in hela sex mål i deras senaste förlust.

  • Juventus är i stort behov av att ta tre poäng.

  • Juventus har ett betydligt starkare lag och ska vara givna favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Juventus & Juventus över 1 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tight schema

Juventus har onekligen haft ett tight spelschema sedan vi återigen drog igång den italienska fotbollen efter vinteruppehållet. Likt hela säsongen hittills har Juventus inte heller fått med sig helt optimala resultat. Senast i Serie A vann dock Juventus en helt galen match mot Roma på bortaplan. Matchen slutade 3-4 och Juventus fick med sig tre poäng utan att egentligen spelmässigt förtjäna det. Segern tog Juventus ännu närmare topp-4 fyra placeringarna i Serie A som har kommit att bli det absolut viktigaste målet denna säsongen. Inför mötet mot Udinese hittar vi Juventus på en femteplats men nu bara med tre poäng upp till Atalanta på fjärdeplatsen. Veckans supercup final slutade desto tyngre för Juventus som återigen fick känna på ett nederlag när Inter vände och vann matchen i förlängning.

Efter några fina resultat före vinteruppehållet för Udinese där man lämnade den absoluta botten startade de nya året tyngre. Udinese tog emot Atalanta i årets första match och efter förlusten med hela 2-6 kunde året börjat bättre. Udinese ska dock ursäktas eftersom laget på grund av Covid-bekymmer inte hade tränat ihop på hela veckan. Då är det dessutom svårt att hitta en tuffare motståndare än Gasperinis Atalanta vilket Udinese verkligen fick bevittna. Desto bättre förutsättningar har Udinese nu när de åker till Turin för att ta sig an Juventus i den tjugoandra omgången av Serie A.

Studsar tillbaka

Att påstå något annat än att Juventus verkligen föll tungt i Supercup finalen i veckan vore att ljuga. Juventus såg ut att ta matchen till straffar men efter en bisarr blunder av Alex Sandro avgjorde Inter matchen i förlängningens sista minut. Som i princip hela säsongen är Juventus därför återigen i behov av att studsa tillbaka i detta mötet. Juventus har heller inte råd att tappa särskilt många fler poäng i Serie A om en Champions League plats ska nås. I hemmamötet mot Udinese är Juventus likväl givna favoriter och detta är en match det bara ska städa av. Lagen möttes i säsongens första match denna säsongen och där delade de på poängen efter en usel insats av Juventus målvakt Wojciech Szczęsny. Udinese vet därför att det går att störa detta Juventus och inget kommer komma gratis för hemmalaget.

Även oddsbolagen håller Juventus som givna favoriter och enbart spel på en hemmasegern ger jag därför inte mycket värde för. Jag väljer därför att krydda Juventus-segern med att de även gör över två mål i matchen. Det spelet har suttit i tre av det fem senaste inbördes mötena men också i tre av Juventus fem senaste matcher. Juventus är i störst behov av tre poäng och de är i princip bättre på varje position. Udinese har heller inte imponerat märkbart på bortaplan denna säsongen och här kommer de få det tufft att störa. Juventus har visat god målform på sistone och givet förutsättningar synas därför spelet att Juventus vinner och gör minst två mål i matchen.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Juventus - Udinese
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.