Speltips:

Jag väljer att spela på att Milan vinner matchen. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Spela här på:

Milan att vinna hos unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/1 kl 11.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fem raka matcher lagen emellan.

  • SPAL ligger sist i Serie A och imponerar inte.

  • SPAL har tappat poäng i 14 av de 17 senaste matcherna

  • Milan har presterat ganska bra i Coppa Italia på senare år.

  • Hemmalaget har ett nyfunnet självförtroende sedan Zlatan Ibrahimovics ankomst. Kan komma att rotera, men här vill ALLA visa upp sig.

Nyfunnet självförtroende

Zlatan-effekten – den ska inte underskattas. Milan låg i spillror innan hans ankomst och nu kan det vara så att bitarna håller på att plockas upp för att limmas ihop. Mot Sampdoria i hans första match visade man upp ett spel som var långt ifrån bländande. Tråkigt nog lyckades svensken inte fixa någon seger när han hoppade in i den andra halvleken. Däremot var han med och bidrog senast. Och det var inte i någon dussinmatch mot något dussinlag. Milan åkte till Sardinien för att ställas mot Cagliari på bortaplan. Ett Cagliari som sannerligen har spelat högt över förväntningarna i år och är svårslagna på hemmaplan. Men 38-åringen och hans Milan visade upp en större stabilitet och spel. Trots att man inte på något sätt briljerade, var man faktiskt på en högre nivå än vad man tidigare har varit den här säsongen. Det räckte långt, gott och väl. Den matchen lämnade man med 2-0 och tre saftiga poäng. Milan ligger nu på tiondeplats i tabellen, med sina 25 inspelade poäng.

Och det var som sagt ett nytt Milan vi fick se, på flera sätt. Känslan är att Rossoneri har funnit nytt självförtroende sedan Zlatans ankomst, och en sådan sak ska man inte underskatta. Det gör att – trots att man troligtvis roterar en aning – är stora favoriter. Här vill nämligen alla visa upp sig. Dessutom har Milan presterat ganska bra i Coppa Italia på senare år. För många lag är detta en turnering som ligger lågt ner på prioritetslistan, men för Milans del har den hamnat förvånansvärt högt upp. Tidigare möten lagen emellan har varit tuffa för SPAL Milan har fem av fem vinster.

Får klara sig utan Lucas Biglia. Enligt rykten kan nyförvärvet Simon Kjaer komma att starta. Det återstår att se.

Tuff tid för SPAL

SPAL tog steget upp till Serie A för tre säsonger sedan. Många trodde att det skulle bli snabbtåget ner till Serie B igen, men den fina klubben från Ferrara har motbevisat alla kritiker och hållit sig kvar fram till nu. Onsdagens gästande lag ska därför aldrig underskattas, trots deras nuvarande position i tabellen. Och trots att man inte ställde upp med den absolut starkaste startelvan mot Lecce i förra omgången av Coppa Italia, så vann man övertygande. De lyckades nämligen köra över Lecce med hela 5-1. SPAL gjorde jobbet och tog sig vidare. Däremot har det inte alls sett lika ljust ut i ligaspelet. Där ligger de nämligen på tabellens absolut sista plats och har svårt att få till något spel överhuvudtaget. Senast kommer de från en sur förlust mot Fiorentina på bortaplan.

Formen är inte den bästa. Tabellplaceringen likaså. Hur ska man då kunna ta sig an Milan på San Siro? Det lär bli en svårlöst gåta för SPAL, med tanke på att Milan inte kommer att bromsa ned nu. De rödsvarta behöver finna ett flöde och få med sig fler fina resultat, inte minst för den mentala biten. Värt att lyfta upp här är att SPAL har tappat poäng i 14 av de 17 senaste matcherna. Man har väldigt svårt att få med sig trepoängare och får nog infinna sig med faktumet att detta kommer sluta med förlust.

Får klara sig utan Mohamed Fares och Marco D’Alessandro.

Speltips.se ger tipset:

Milan att vinna hos unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/1 kl 11.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.