Speltips:

Jag väljer att spela på att Pittsburgh Penguins vinner den här matchen. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Pittsburgh Penguins att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/1 kl 18.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Pittsburgh Penguins har vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

  • Minnesota Wild har förlorat fem av sina sex senaste matcher.

  • Pittsburgh Penguins har vunnit de fyra senaste mötena lagen emellan.

  • Penguins spelar bra hockey för tillfället och ska kunna manövrera bort ett tamt Minnesota.

Tanev och Blueger bakom segern

Vilken makalöst fin bortatur för Penguins. Man lyckades plocka tre raka segrar mot några väldigt tuffa motståndare, Vegas, Colorado och nu senast Arizona Cardinals vilket gav dem sex av sex möjliga poäng. Laget har dragits med en hel del skador men det har varit spelare där bakom som steppat upp när läget sett kritiskt ut. Nu senast var det Brandon Tanev och Teddy Blueger som klev fram under de avgörande momenten i matchen.

Det var efter att Arizona tagit en 3-2 ledning och det bara var 8:32 kvar av matchen som Tanev stod för en grym insats då han plockade pucken från en Coyotes anfallare och såg till att trycka in pucken i nät vilket såg Penguins kvittera till 3-3 för att åtminstone få med sig en poäng från matchen. Det var Blueger som skulle se till att Penguins skulle lämna Arizona med två poäng. Straffarna pågick under ett bra tag och det skulle ta fram till den åttonde straffen innan Blueger klev fram och sköt en projektil som gick in i mål bakom Arizonas Adin Hill. På den andra sidan så var Penguins målvakten Tristan Jarry som skulle rädda straffen och se till att man tog med sig full pott.

Utvisningarna blev ett störningsmoment

Minnesota Wild har haft det tufft under en tid nu och senast mot Vancouver Canucks kan man säga att en del ilska i spelet. Under matchens gång fick man se spelare åka till utvisningsbåset gång på gång. Minnesota drog på sig åtta utvisningar totalt men man gjorde ett väldigt bra jobb i att inte låta Canucks kapitulera på det då man stoppade sju av åtta power play. Nackdelen med utvisningarna var att man inte lyckades hitta någon rytm i anfallsspelet. Det syntes tydligt då man själva hade fem power plays som man inte lyckades göra något speciellt med. Alla dessa utvisningar gav oss inte mycket fem mot fem spel vilket absolut inte gynnade Wild. Elias Pettersson öppnade målskyttet i power play för Canucks i den andra perioden. Wild skulle snabbt svara upp när Marcus Foligno gjorde 1-1 bara två och en halv minut senare. Men därefter var det lite fritt fall för dem, Canucks gjorde tre obesvarade mål och kunde vinna med komfortabla 4-1. Wild har nu förlorat fem av de sex senaste matcherna.

Speltips.se ger tipset:

Pittsburgh Penguins att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/1 kl 18.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.