Joakim Östman|14 januari, 2022, 09:05

Jag väljer att spela på Lazio och över 2 kort i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i säsongens första inbördes möte.

  • Salernitana har hittills varit ligans sämsta lag.

  • Lazio har ett betydligt bättre lag och är givna favoriter.

  • Alla Lazios bortamatcher har resulterat i över två kort.

  • 89% av Salernitanas hemmamatcher har resulterat i över två kort.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Lazio & över 2 kort hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Segerlösa

Lazio är fortsatt utan en enda seger sedan vi återigen drog igång Serie A-spelet efter vinteruppehållet. Senast blev det förlust på bortaplan mot Inter vilket man inte kan påstå var annat än vad många på förhand förutspådde. Lazio stod ändå upp väldigt bra i 2-1 förlusten och det visade återigen hur mycket kvalitet det finns i laget. Lazio har minst sagt haft en stökig första halva av säsongen. Det fortsätter nu deras projekt med Maruzio Sarri som klev in som ny tränare i klubben under sommaren. Ändringarna i spelet från tidigare tränare Inzaghi till Sarris sett att spela fotboll har inte varit helt lätt för Lazio. Inför mötet mot Salernitana hittas Lazio ändå på en sjätteplats med trettiotvå inspelade poäng. Lazio fortsätter nu projektet med Maruzio Sarri och jag skulle bli förvånad om Lazio inte fortsätter ta steg i rätt riktning under våren.

Stökig säsong har även lördagens hemmalag Salernitana minst sagt haft och så sent som förra veckan var deras fortsatta närvaro hotad. Ett ägarbyte löste dessa problemen iallafall kortsiktigt och Salernitana kan nu fullt fokusera på att rädda ett nytt kontrakt. För hittills har nykomlingarna inte gjort många glada och Salernitana hittas sist i Serie A med endast elva inspelade poäng. Salernitana har med det åtta poäng upp till säker mark och en radikal förbättring måste ske om de ska spela Serie A fotboll även nästa säsong.

Dags för tre poäng

Något positivare känsla är det likväl kring Salernitana efter segern senast mot Hellas Verona. Segersiffrorna skrevs till 1-2 och med det bröt Salernitana deras åtta matchers lång segerlösa svit. Likväl inför mötet mot Lazio är hemmalaget ändå tydliga underdogs och inte mycket talar för Salernitana. Trots att Lazio inte visat sig från sin allra bästa sida efter uppehållet finns det onekligen en extremt hög höjd. Detta är dessutom matcher Lazio måste vinna om det ska vara med och utmana om Europaplatserna i Serie A. Även oddsbolagen håller Lazio som givna favoriter och enbart spel på en bortasegern ger jag därför inte mycket värde för.

Jag väljer därför att krydda Lazio-segern med att det även blir över två kort i matchen. Det spelet satt i säsongens första möte mellan lagen där Lazio vann utan några större problem med 3-0. Lazio har hittills haft över två kort i alla deras matcher på bortaplan medans i 89% av Salernitanas hemmamatcher har det varit likadant. Salernitana har varit Serie A svagaste lag hittills under säsongen och här ser jag att det är dags för Lazio att ta tre poäng igen. Lazio-laget är bättre på i princip varenda position och detta är en match de bara ska vinna. Givet dessa förutsättningarna synas Lazio-segern och här klickar vi även i över två kort i matchen, till ett väldigt fint odds!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Salernitana - Lazio
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.