Jag väljer att spela på att Björklöven tar poäng i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Björklöven hade lättare för topplag än bottenlag förra säsongen.

  • Björklöven förlorade mot Troja senast och måste nu bevisa sig.

  • Björklöven är tabelltrea och kommer ha publiken i ryggen.

  • För HV71 har segern suttit hårt inne i några tidigare matcher, men flytet har varit med.

  • Ju mer man vinner, desto närmare kommer man ett poängtapp. Dags för HV71 att tappa poäng nu?

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

1X hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Bra mot topplag – dåliga mot bottenlag

Förra säsongen så tappade Björklöven poäng mot i de konstigaste av matcher. Förlust i samtliga matcher mot Modo, i tre möten mot Väsby och på hemmaplan mot Tingsryd. Faktum är dock att man faktiskt hade plusstatistik i grundserien mot topplagen Södertälje, Timrå, AIK och BIK Karlskoga och att det var mot lagen i toppen av tabellen som de främsta resultaten kom. Hittills i år hade man löst de flesta av matcherna innan bottenlaget Troja kom till Winpos Arena och vann under onsdagen. Perfekt för det här spelet säger jag, kanske lite dumt. Men nu tvingas Björklöven att bevisa sig och vad passar bättre än att ta poäng mot giganten HV71.

Björklöven är också fortfarande trea i tabellen. Det är inget skitlag som HV71 ska slå här utan tabelltrean som är tippade högt på bortaplan en fredagskväll inför vad som troligen kommer vara en publikfest. Björklöven kommer inte ge upp någonting gratis i den här matchen och jag tror det räcker till poäng för Umeålaget. Kvalitetsspelare finns dessutom och spelare som Olle Liss, Alex Hutchings och säsongens succéspelare Alexander Wiklund kan mycket väl vara tungan på vågen här.

Hittills helt suveräna

Oddset på att Björklöven tar poäng är såklart högt för att hittills fullständigt suveräna HV71 står på andra sidan. Ny vinst mot Modo under onsdagen men det var på håret att Modo löste spelet. HV71 avgjorde nämligen med 24 sekunder kvar av matchen. Vissa matcher har man såklart vunnit mycket bekvämt men ser man till mötet med Modo och båda mötena med AIK hittills så har segern suttit ganska hårt inne, så överlägsna har man inte varit och ju mer man vinner, desto närmare kommer man också ett poängtapp. Skulle de komma här så är det ingen fara på taket. Fortsätter HV71 såhär så är man seriesegrare när grundserien summeras.

Frågetecken finns knappt i HV71 hittills men nu kommer försvaret och målvaktssidan att synas på allvar när det är bortamatch mot seriens näst bästa anfall. Björklöven gjorde tio mål mot Södertälje trots allt, glöm inte det. Ger HV71 minsta yta här så kommer det att smälla. Den skickligheten besitter motståndet. Detsamma gäller ju förstås Björklöven för HV71 är ett jättebra lag. Mindre insats rekommenderas därför, värde finns det dock helt klart.

ishockey, Hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Björklöven - HV71
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.