Jag väljer att spela på Venezuela +2 handikapp i det här mötet. Det betyder att spelet rättas grönt vid bortavinst, oavgjort eller ifall Venezuela förlorar med max ett mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel.

  • Chile har endast vunnit med mer än ett mål i 2 av deras 26 senaste landskamper.

  • Chile har endast en seger i deras sju senaste landskamper.

  • Venezuela kommer senast ifrån en stark 2-1 seger över topp-placerade Ecuador.

  • Venezuela har löst vårt spel i tre av deras fyra senaste landskamper.

  • Chiles nyckelspelare Arturo Vidal och Alexis Sanchez är långt ifrån deras storhetstid.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Venezuela +2 handikapp hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Chile har svårt att dominera

Chile var tidigare ett landslag som kunde vara med och utmana i den absoluta toppen av de sydamerikanska spelen, men på senare tid har det avlånga landet haft det betydligt tuffare. I sommarens Copa America lyckades Chile precis ta sig till slutspel genom en tredjeplats i gruppen, det var endast Bolivia som tog färre poäng. Men väl i slutspelet slutade resan snabbt när de ställdes mot tuffa Brasilien.

Nu hoppas Chile kunna ta sig även till VM nästa år men då måste formen förbättras avsevärt. Segern mot Paraguay senast var ett steg i rätt riktning – innan dess hade Chile gått vinstlösa i sju raka landskamper. De har svårt att dominera matcher och stjärnspelarna Alexis Sanchez och Arturo Vidal är långt ifrån sin storhetstid. Chile har endast vunnit med mer än ett mål i två av deras 26 senaste landskamper!

Motiverade gäster

Gästande Venezuela hittas längst ner i VM-kvalgruppen. De är alltså utanför topp 5 likt motståndarna Chile. Men läget har ändå ljusnat rejält om vi jämför med ett par omgångar sedan. Venezuela tog nämligen en livsviktig seger i senaste kvalmatchen mot topplaget Ecuador. Det var en oerhört stark seger där Venezuela var väldigt effektiva framåt. Eduardo Bello stod för en kanoninsats och låg bakom segern med ett mål och en assist.

Segern gav hopp om att VM-drömmen fortfarande lever trots att de hittas längst ner i gruppen. Åtta poäng upp till Colombia med sju matcher kvar att spela – det är fortfarande möjligt men det kommer isåfall krävas en stark avslutning av Venezuela. Det sista som lämnar är hoppet och vi tror att Venezuela kommer vara ruskigt motiverade efter segern senast. Ifall vi blickar tillbaka till tidigare kvalmatcher har Venezuela faktiskt stått upp ganska bra mot samtliga lag förutom Brasilien och Argentina. De har löst vårt spel i tre av deras fyra senaste landskamper. Vi tror på ett Venezuela som prioriterar försvarsspelet under natten till fredagen och satsar istället på kontringar likt den matchen mot Ecuador.

fotboll, VM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Chile - Venezuela
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.