Emil Pettersson under 0.5 poäng hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/10 kl 14.50

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frölunda har seriens bästa defensiv och man har släppt in sju mål på sex matcher

  • Växjös matcher den här säsongen har ett målsnitt på ynka tre mål per match och man har stora problem med sitt målskytte

  • Emil Pettersson spelar med två spelare som är poänglösa hittills, Jack Drury och Jakob Forsbacka-Karlsson

  • Växjös powerplay är sämst i ligan medan Frölunda har ett av seriens bästa boxplay

  • Emil Pettersson har klivit av isen poänglös i fyra av sex matcher den här säsongen

Ramstarkt försvar

Frölunda har öppnat SHL starkt och placerar sig för närvarande på en andraplacering, enbart en poäng bakom serieledande Rögle. Av sex möjliga matcher har man vunnit fem av dessa och det är ett starkt facit med tanke på att man mött flera bra lag. Det som stuckit ut inledningsvis för göteborgarna är att man släpper in väldigt lite mål. Totalt har man släppt in sju mål och det är riktigt starkt. Framåt har det sett helt okej ut, men det finns betydligt mer att hämta. Frölunda har ett oerhört namnkunnigt lag och det borde finnas potential till att öka på målskörden.

För Växjös del har säsongen präglats mycket av, precis som Frölunda att man släpper in väldigt lite mål och gör väldigt lite mål framåt. Bakåt har målvakterna i Erik Källgren och Viktor Fasth imponerat stort än så länge och forwardsduon i Richard Gynge och Robert Rosén visat att man är toppspelare på den här nivån. Men bakom dessa spelare ser poängproduktionen skral ut. Spelare som Jack Drury och Jakob Forsbacka-Karlsson måste visa att man håller högre klass om Växjös säsong ska leda någonstans.

Sämst powerplay i SHL

Det här är två lag som spelat väldigt målsnålt inledningsvis. Växjös matcher snittar tre gjorda mål per match medan Frölunda är snäppet över, 3,7. Det sticker verkligen ut i en liga där målsnittet höjts under första omgångarna om man ser till tidigare år. Allt talar här för att vi får se en målsnål match, men jag väljer att istället plocka ut ett poängspel till den här drabbningen.

Gynge och Rosén är duon som just nu bär Växjö på sina axlar. Övriga spelare måste steppa upp och målproduktionen måste öka. Nu möter man ett av SHL:s bästa försvar och jag har svårt att se hur Växjö ska lyckas knäcka koden för att låsa upp Frölundas defensiv bara så där. En spelare som har börjat helt okej för gästernas del är Emil Pettersson. 26-åringen spelar däremot i en kedja med Jack Drury och Jakob Forsbacka-Karlsson, två spelare som är poänglösa efter sex omgångar. Kan Pettersson få någon chans i powerplay då? Ja, men Växjös powerplay har varit under all kritik hittills och nu möter man ett av ligans bästa boxplay. Det lär bli svårt för Växjös del att få hål på Frölunda, och jag tror att Emil Pettersson får svårt att komma med i poängprotokollet. Att Pettersson kliver av isen poänglös spelas till 1.95.

Speltips.se ger tipset:

Emil Pettersson under 0.5 poäng hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/10 kl 14.50

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.