Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Borås har sex raka förluster och förlorat nio av elva matcher den här säsongen

  • Halmstad har sex raka vinster och fortsätter att övertyga stort efter fjolårets succésäsong

  • Borås har gjort minst mål i hela södra serien och dessutom släppt in flest – 48 mål på elva matcher

  • Halmstad har bäst målsnitt i Hockeyettan södra och snittar strax över fyra gjorda mål per match

  • Halmstad fick i oktober ett rejält tillskott i form av mångårige SHL-spelaren Alexander Johansson – 31-åringen får anses som en av seriens bästa spelare

  • Båda lagen möttes i premiären och då vann Halmstad med 5–1

Rutinerade duon får dra ett stort lass

Borås var tillbaka i Hockeyettan ifjol och klarade sig okej som nykomling. Den här säsongen har man fått en tuff start och förlorat nio av elva matcher, något som gjort att laget återfinns i den absoluta botten av tabellen tillsammans med Tyringe. Just södra serien som man spelar i är en otroligt tuff serie där många lag har en rimlig chans att kunna knipa en plats till Allettan, därför tror jag Borås får svårt att kunna utmana lagen högre upp. Spelarmaterialet man har är inte det bästa utan istället får rutinerade duon med Henrik Eriksson och Anders Eriksson dra ett stort lass, något man gjort helt okej inledningsvis.

För Halmstads del har man fortfarande bränsle kvar i tanken efter förra årets succésaga där man gick från att vara ett förhandstippat bottenlag till att nästan knipa en plats i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Hade man dessutom vunnit finalen mot Väsby i våras hade man spelat i HockeyAllsvenskan eftersom Karlskrona blev tvångsdegraderade på grund av dålig ekonomi, en plats som nu Väsby innehar. För Halmstads del i år så fortsätter man övertyga stort trots att man blev av med flera tongivande spelare från förra säsongen. För tillfället innehar man en fjärdeplats och har inför söndagens match sex raka segrar med sig in. Blir det en sjunde här?

Har Halmstad seriens bästa spelare?

Det är i alla fall mycket som talar för det. Gästernas form på sistone sticker ut rejält och i bagaget har man med sig segrar mot bland annat Karlskrona och Vimmerby, två lag som övertygat stort den här säsongen. I mitten på oktober fick man dessutom in ett tillskott utöver det vanliga. Mångårige SHL-spelaren Alexander Johansson skrev på för “Hammers” och 31-åringen får nu anses som en av seriens bästa spelare. På fem matcher har det blivit sju poäng och förutom mål och assist så kommer Johansson bidra med sitt ledarskap då han haft både ett “C” och “A” på bröstet tidigare i karriären.

Här ställs man mot ett Borås som är inne i en riktigt tuff trend just nu. Inför söndagen har man sex raka förluster och nye huvudtränare Johan Hellström har fått en tuff start i sin nya klubb. Efter elva matcher ligger man fast förankrade i botten tillsammans med Tyringe och glappet upp till nästa lag blir allt större. Borås fick förra säsongen kvala för att hålla sig kvar och fortsätter man så här talar oddsen för ett liknande scenario. Halmstad har ett bättre lag och formen talar sitt tydliga språk. Jag tror det finns stor chans att gästerna kan vinna med marginal, Halmstad –1.5 spelas till 1.71.

Speltips.se ger tipset:

Halmstad –1.5 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/11 kl 20.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.