Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Werder Bremen löser spelet i nio av elva matcher sett till hela säsongen

  • Dortmund löser spelet i sju av de åtta senaste

  • Två lag som läcker en hel del bakåt

  • När lagen möttes senast vann Dortmund med en hållen nolla, men innan dess löste man spelet i fjorton (!) raka inbördes möten

I behov av en vinst

Werder Bremen noterades för två segrar i de tre första omgångarna av Bundesliga men sedan dess har det inte blivit fler trepoängare. Laget går trögt, man var nära att åka ur tyska högstadivisionen förra säsongen och placerar sig just nu på en trettondeplats i tabellen. Tuff match väntar när Dortmund kommer på besök, Werder Bremen är helt ur form med åtta raka utan vinst. Det gäller att laget hoppar tillbaka på vinnarspåret inom snar framtid, innan man tappar ännu mer mark i tabellen. Bremen behöver isåfall få ordning på sin defensiv som släppt in alldeles för många mål under hösten. Faktum är att man endast hållit en enda nolla över elva matcher – mot Armania Bielefeld. Inför tisdagen har man dessutom släppt in nio mål i de tre senaste omgångarna. Svagt facit.

Ser vi till inbördes möten kan vi konstatera att Dortmund vann senaste tillställningen med 2-0, men innan dess hade lagen löst vårt spel i hela fjorton (!) raka matcher mot varandra. Vi får gå tillbaka ända till 2014 för att hitta senaste gången någon höll nollan, bortsett från senaste mötet såklart. Sådan statistik är talande och väldigt svår att förbise, och dagens omständigheter talar dessutom starkt för mål i båda näten här också.

Edin Terzic tar över

Trots vinst i gruppspelet av Champions League samt ett halvdant men långt ifrån katastrofalt facit i ligaspelet valde Dortmund att sparka Favre i veckan. Förlusten på hemmaplan mot nykomlingarna Stuttgart med hela 5-1 blev en förlust för mycket och Favre är numera borta. Istället kliver Edin Terzic in och blir kvar under säsongens gång. Det är alltid svårt att veta hur ett lag med helt ny tränare kommer prestera i sin första match, men oftast ger det en positiv effekt även om den blir kortvarig. Återstår att se.

Dortmund är alltjämt utan Haaland, tungt avbräck, men samtidigt har man ruskigt mycket kvalitet framåt utan norrmannen och vi får hoppas att Terzic får ut det bästa av sin offensiv i sin första match vid rodret.

Dortmund löser mål åt båda håll i sju av lagets åtta senaste matcher.

Speltips.se ger tipset:

båda lagen gör mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/12 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.