Speltips:

Jag väljer att spela på över 2,5 mål. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 20.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Barcelona löser spelet i tre av de fyra senaste matcherna, där man haft ett snitt på 3,5 mål per match

  • Barcelona är urstarka på Camp Nou, på elva hemmamatcher har man gjort 37 mål

  • Barcelona snittar 4,36 mål per match på hemmaplan i La Liga

  • Getafe löser spelet i tre av de fem senaste

  • Barcelona dras med skadebekymmer i backlinjen

Snittat 4,36 mål per match hemma på Camp Nou

Barcelona kunde till slut säkra tre poäng i senaste omgången mot Betis efter en ruskigt svängig och underhållande match. 3-2 slutade drabbningen till giganterna från Katalonien, otroligt viktiga poäng med tanke på att Real Madrid vann sin match dem med. Vad som däremot är rätt oroande för de regerande mästarna är att mittbacken Clement Lenglet drog på sig ett rött kort i slutet av matchen, fransmannen missar således lördagens toppmöte mot Getafe. Gerard Pique är tillbaka och kommer starta, men frågan är vem som ska spela bredvid honom? Både Samuel Umtiti och Nelson Semedo är osäkra kort inför helgen, det kan mycket väl komma att bli så att Ronald Araújo kommer få starta. En 20-årig mittback utan erfarenhet.

Inte nog med detta så har ju Barcelona faktiskt inte imponerat defensivt under säsongen, när alla spelare varit friska och tillgängliga. Det är väldigt sällan man håller nollan, faktum är att laget släppt in mål i hela 16 av 22 omgångar i ligaspelet. Med tanke på den rådande situationen har jag onekligen svårt att se laget hålla tätt bakåt här, samtidigt som offensiven levererar, i vanlig ordning.

Gör en riktigt stark säsong

Madrid-laget Getafe gör en högst anmärkningsvärd säsong. Efter att ha hamnat på en femteplats i fjol kunde man säkra europaspel, man har nu slutspel i Europa League att se fram emot, där man stöter på nederländska Ajax. Hemma i Spanien ligger man på en tredjeplats i tabellen och det finns väldigt mycket positivt att hämta från lagets prestationer. Formmässigt kan vi konstatera att man reser till Katalonien med fyra raka vinster i bagaget, noterbart är dessutom att man inte släppt in ett enda mål i någon av drabbningarna. Detta trots att motståndet varit tufft. Imponerande siffror, men kommer man lyckas med samma bedrift på en arena som Camp Nou? Tveksamt.

Huruvida man lyckas ta poäng här eller inte låter jag dock vara osagt, men mål lär vi få se. Getafes formstarka offensiv, som senast skickade tre bollar bakom nät mot Valencia, ska ha mycket bra möjligheter till att näta även under lördagen. Inte minst med tanke på hur det sett ut för Barcelona defensivt under hela säsongen, och det faktum att man dras med skadebekymmer i backlinjen. Samtidigt vet vi även vad Barcelona är kapabla till framåt.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.