Axel Olsson|14 februari, 2023, 12:23

Jag väljer att spela på Benfica vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Benfica har varit fenomenala. De har vunnit 30 av deras 36 matcher med Schmidt som tränare.

  • Benfica tog 15 poäng i en grupp med Juventus och Paris Saint Germain.

  • Club Brugge inledde med tre starka segrar i gruppen. Den effektiviteten de visade upp är dock svår att hålla över tid.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tufft att hålla uppe effektiviteten

Det är två ganska oväntade lag som drabbas samman i den här slutspelsmatchen. Det var nog inte särskilt många som förväntade att både Club Brugge och Benfica skulle ta sig direkt till det här spännande slutspelet, men det är charmen med fotbollen. Club Brugge banade vägen för ett slutspel genom en inledning med tre raka segrar i gruppspelet. De var absolut inte dominerande i deras matcher men de visade upp en ruskigt hög effektivitet. De gjorde många mål på relativt få antal målchanser och den höga effektiviteten bräckte lag som Atletico Madrid, Bayer Leverkusen och Porto.

De ska ha en stor eloge för deras tre inledande gruppspelsmatcher, däremot blev det tydligt att den höga effektiviteten blir svår att hålla över tid. Club Brugge gick mållösa i deras tre returmatcher och de ska vara glada av att de fick med sig kryss i två av dessa. Brugge blev väldigt låga i flera av matcherna och motståndarna borde utnyttjat den situationen bättre. Med det sagt tror vi inte att Club Brugge lyckas hålla uppe den effektiviteten i dessa två slutspelsmatcherna mot Benfica – det var mer en tillfällighet än skicklighet enligt vårt tycke. Det har även gått sämre i ligaspelet där Brugge endast har en seger i deras tio senaste ligamatcher. Det är ett uruselt facit för en klubb som förväntas vara med i den absoluta toppen av belgiska Jupiler Pro League

Magiskt gruppspel

Benfica spelar visserligen på bortaplan i det första mötet men de är vår självklara favorit att gå vidare från det här mötet. Benfica har visat en högre högsta nivå samt att de kan prestera bra under en längre tid. Den portugisiska storklubben har verkligen haft en raket-utveckling sedan tysken Schmidt tog över ansvaret. Med honom vid tyglarna har Benfica vunnit hela 30 av deras 36 senaste matcher, ett otroligt facit där det varit spel i både ligan och Champions League.

Gästerna var välförtjänta av att vinna sin grupp och kliva rätt in i slutspelet. En otrolig bedrift då de möttes av både Juventus och Paris Saint Germain i gruppspelet. De tog imponerande nog hela 15 poäng genom fyra segrar och två oavgjorda. Den här magiska formen har även funnits i ligaspelet där Benfica toppar tabellen med 53 poäng efter 20 omgångar. Absolut värt att nämna tappet av den viktige mittfältaren Enzo Fernandez som gick till Chelsea för ett mycket stort belopp. Gästerna är dock väldigt starka i de andra lagdelarna och vi tror inte att hans uttåg kommer att påverka kollektivet alldeles för mycket.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Club Brugge - Benfica
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.