Speltips:

Jag väljer att spela på under 3.5 mål i matchen. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 20.45

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Fortuna Düsseldorf har endast släppt in 16 mål på deras 10 hemmamatcher i ligaspelet.

  • Gästernas främste målskytt Alassane Pléa missar matchen på grund av en avstängning.

  • Hemmalaget har löst spelet i åtta av deras nio senaste ligamatcher.

  • Borussia Mönchengladbach har endast gjort tolv mål på deras tio bortamatcher i ligaspelet.

  • Spelet har suttit i fyra av deras fem senaste inbördes möten.

Starkare defensiven i hemmaborgen

Lördagen bjuder som vanligt på ett väldigt brett utbud med flera spännande ligamatcher. Vi lägger lite extra fokus på kvällsmatchen i Bundesliga mellan Fortuna Düsseldorf och Borussia Mönchengladbach. Fortuna Düsseldorf gör sin andra raka säsong i den tyska högsta ligan. Som nykomling kan temposkillnaden bli ett stort problem, men Fortuna Düsseldorf löste detta galant under deras första säsong i Bundesliga 2018/2019. De slutade på en otroligt stark tiondeplats och såg ut att vara ett etablerat Bundesliga-lag, fast egentligen har inte klubben tillhört högsta ligan sedan 2012/2013.

Men den här säsongen har inte riktigt fortsatt på den inslagna vägen. I skrivande stund hittas hemmalaget inblandade i den ökända bottenstriden efter 21 spelade omgångar. I hemmaborgen har bottenlaget varit betydligt mer solida i försvarsspelet än på resande fot. De har endast släppt in 16 mål på deras 10 hemmamatcher i ligaspelet. Med det sagt känns underspelet som ett självklart val inför lördagens ligamatch!

Svag målproduktion på bortaplan

Klubben med det långa namnet Borussia Mönchengladbach, reser till staden Düsseldorf och närmare bestämt Merkur Spielarena. Det är toppen mot botten som möts vilket ger gästerna ett givet favoritskap inför lördagens batalj. Medan hemmalaget besitter svaga 17 poäng och kämpar för ett säkrat kontrakt – befinner sig gästerna på en stark CL-plats med en skörd på 39 inspelade poäng.

Vi lägger lite extra fokus på själva målspelet och konstaterar att under 3.5 mål har suttit i fyra av deras fem senaste inbördes möten. Borussia Mönchengladbach är just nu ligans starkaste lag på hemmaplan, ifall vi endast räknar ligaspelets poäng på hemmaplan leder gästerna över storklubbarna Dortmund och Bayern München. Det betyder alltså att Mönchengladbach har presterat desto sämre på resande fot den här säsongen, de har endast lyckats göra tolv mål på deras tio bortamatcher i ligaspelet. Dessutom får laget klara sig utan skyttekungen Alassane Pléa som drog på sig ett rött kort i deras senaste ligamatch.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 20.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.