Helgen är här och vi startar en riktig fotbollshelg med Juventus – Frosinone. Toppen mot botten i Serie A, storstjärnorna i Juventus gästas av nästjumbon under fredagskvällen. Frosinone har faktiskt vunnit sina två senaste bortamatcher, men här blir motståndet för mycket. Juventus går mot  tre nya poäng och ökad ligaledning!

Match: Juventus – Frosinone (Serie A) | Speltips: Juventus håller nollan | Odds: @1.44 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:30

Förberedelser

Juventus var obesegrade i den italienska fotbollssäsongen fram tills kvartsfinalen mot Atalanta i Coppa Italia för två veckor sedan. Första förlusten i Italien är ett faktum och Juventus visade sig mänskliga för första gången den här säsongen. Man har tidigare åkt på förluster mot Young Boys och Manchester United i Champions League. Men Juventus har som väntat lyckats hitta tillbaka till segrarna, 3-3 mot Parma blev i veckan 3-0 borta mot Sassuolo och ordningen var återställd. Nu väntar en match som på pappret kan tyckas vara så gott som klar, Frosinone gästar Allianz Stadium under kvällen. 3 nya poäng skall bara tas då det är enorm klasskillnad mellan lagen. Juventus superstjärna Cristiano Ronaldo är i väldigt bra form och den kommer lägligt eftersom det vankas Champions League i kommande vecka.

Mötet mot Frosinone blir det sista testet innan man åker till Spanien och Madrid för att spela första mötet av två i Champions League. Matchen spelas på onsdag nästa vecka så man har god tid att förbereda sig efter matchen också. Det skall mycket till om inte Juventus ställer fram bästa laget här, trots svagt motstånd. Man kanske vilar någon här och där inför onsdagen, men jag förväntar mig en stark elva. Juventus mötte Frosinone borta i september och då vann man övertygande med 2-0. Den matchen var det stor dominans Juve och det är ett under att man inte lyckades få hål på Frosinone mer än två gånger. Statistiken säger 3-19 i skott varav 0-8 på mål och ett massivt bollinnehav för Juve på hela 27-73. Självklart lär det inte bli lättare för Frosinone när man gästar Juventus på bortaplan. Juventus är mycket starka hemma och det skall bli ytterligare en övertygande seger här!

Två raka borta

Frosinone gick upp till Serie A den här säsongen och är nykomlingar. Det har inte varit en lätt säsong för nykomlingen som befinner sig på en 19:e plats i tabellen. Det är oerhört jämt nere i botten och det finns god chans på nytt kontrakt, det skiljer 2 poäng upp till säker mark. Frosinone har vunnit två raka bortamatcher, vilket är oerhört starkt och framförallt viktigt. Bottenlagen brukar ha lättast på hemmaplan, men laget har visat att man kan segra även borta. Sampdoria senast och dessförinnan Bologna blev två vinster, men däremellan har man mött både Atalanta och Lazio där bägge slutat med förlust. Det är inte stor chans till att man vinner sin tredje raka bortamatch eftersom det är den tuffaste av matcher man ger sig in på. Juventus borta skall bara betyda en sak, förlust och en mycket jobbig match.

Frosinone krigar för överlevnad och behöver fortsätta ta segrar som på senare tid. Man har ett tufft schema härnäst men kommer behöva vinna mot lag som Empoli, Udinese och så vidare. Juventus borta är ingen match någon förväntar sig att vinna, mer ett otroligt stort test och en match där man kan försöka göra det bättre än vad folk tror. Man är ju trots allt i en ganska god form med 2 vinster på de 4 senaste matcherna. Det är just de lägre placerade lagen man behöver ta poängen mot och man har visat det även på bortaplan. Jag skulle inte bli allt förvånad om Frosinone klarar sig kvar i Serie A när säsongen skall avrundas. Men borta mot Juventus blir det inte lätt, Frosinone snittar mindre än ett mål per match i år och lär inte ha det lättare mot Juventus. Frosinone misslyckas göra mål klickas!

Speltips: Juventus håller nollan

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Juventus har bara släppt 15 mål på 23 omgångar, Frosinone får det tufft att hitta nätet den här kvällen.

  • Spelet sitter i de två senaste mötena mellan lagen.

  • Juventus håller nollan i 5 av sina senaste 7 matcher.

  • Frosinone har haft det tufft med att göra mål mot topplagen i Serie A den här säsongen. Exempel: 0 v Lazio, 0 v Atalanta, 0 v Milan, 0 v Napoli och mera därtill.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.44. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.44 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.