Speltips:

Jag väljer att spela på att det blir över 1,5 mål i powerplay i den här matchen. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 22:30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Linköping ligger tvåa i powerplayligan.

  • Sett till de senaste tio matcherna är Linköping seriens bästa lag i powerplay.

  • Sett till de senaste tio matcherna är HV71 seriens tredje bästa lag i powerplay.

  • Spelet löser sig i två av tre möten mellan lagen den här säsongen.

  • Båda lagen har skickliga spelare för spelformen.

Andrum

När slutsignalen ljöd i Saab Arena under torsdagskvällen och det stod klart att Linköping besegrat Leksand så fick man för första gången på hela säsongen lite andrum nedåt i tabellen. Leksand 13 poäng bakom och Oskarshamn tio poäng bakom ett Linköping som nu istället kan titta uppåt i tabellen med möjlighet att nå en plats i play in om formen håller i sig. Bra uppgift här mot ett motstånd som inte tillhör de allra bästa i serien.

En av Linköpings stora styrkor under säsongen har dock varit powerplayspelet. Näst bäst i hela ligan trots att man ligger på den position i tabellen man har. Senaste tio omgångarna är man dessutom bästa lag av alla med en powerplayprocent på hela 32%, mål i vart tredje powerplay. Med spelare som Joe Whitney, Jaakko Rissanen och Broc Little i uppställningen har man goda förutsättningar för ett bra powerplay, samtliga är skickliga på små ytor och har väldigt bra blick för spelet.

Fått igång powerplayspelet

HV71 ligger inte särskilt bra till i powerplayligan över hela säsongen, men sett till de senaste tio matcherna så har spelet i numerärt överläge kommit igång på allvar. Strax över 30% och den som imponerar mest är den offensive backen Johannes Kinnvall som faktiskt ligger på en imponerande 14e plats i hela SHL:s poängliga. I powerplayuppställningen finns också skickliga spelare som Linus Sandin och Alexander Bergström att tillgå och det är viktigt för HV71 att man har fått igång målproduktionen med en man mer på planen, blir viktigt när slutspelet nu börjar närma sig.

HV71 har nu också häng på den direkta slutspelsplatsen och med ett Örebro i gungning för tillfället tror jag att HV71 med sin rutin börjar se hur vägen till direktplats i kvartsfinalspelet börjar stakas ut. Första stoppet här mot Linköping, matcher som under säsongen varit målrika. Spelet löser sig i två av tre inbördes möten och ju fler mål det blir, desto större blir såklart chansen för att vårt spel ska hitta rätt här.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 22:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.