Erik Norin|14 februari, 2023, 11:00

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mora har litet formtapp och saknar två av sina viktigaste spelare.

  • Södertälje har bra form och är det laget med flest övertidssegrar i ligan.

  • Duon Nikola Pasic och Linus Videll är stekheta för dagen och gjorde fyra poäng var senaste i den matchen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Södertälje ML hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stark seger senast – men formen ett litet frågetecken

Mora har absolut inte dålig form och man har spelat stundtals fantastiskt under de senaste 20-matchers perioden i Hockeyallsvenskan. Under lördagen stod man för en stark seger mot Modo, före det har formen varit lite mer trevande i min mening. Seger mot Almtuna förvisso, men med en ganska dålig insats som absolut inte räcker för att slå Södertälje. Förlust mot Vita Hästen samt mot Djurgården på hemmaplan utöver detta gör ändå att jag tycker det finns frågetecken kring formen.

Mora saknar också två delar av sin ordinarie förstakedja. Fabian Ilesetdt och Daniel Ljunggren. Laget har klarat sig utan dem på ett bra sätt och tredje länken kedjan, Johan Persson är i dunderform och slog senast alla tiders rekord i Hockeyallsvenskan över längsta poängsvit, 22 matcher i rad. I en sådan här viktig match om viktiga poäng så kan det dock vara avgörande att sakna två sådana viktiga spelare som Mora gör här, kan vara ett mål som skiljer utan dem och det kan fälla avgörandet.

Duo i toppslag för dagen

Södertälje är i gott slag för dagen, tagit en poäng mer än Mora senaste fem matcherna, men man har gjort det på ett mer övertygande sätt än Mora säger jag. Man ser för dagen tyngre och rappare ut än dalagänget och det tror jag till sist fäller avgörandet här. Duon Linus Videll och Nikola Pasic är i helt otroligt slag för dagen och gör mål och assist på i stort sett alla lägen de får. Två mål och två assist vardera i den senaste matchen mot Tingsryd, jag tror man avgör även den här matchen i Södertäljes favör.

Södertälje har också tappat två av tre matcher mot Mora hittills och har revansch att utkräva på dalalaget efter mellandagarna där Mora vann hemma i Smidjegrav med hela 6-1. Då hade Mora samma sanslösa form som Södertälje nu stoltserar med och läget att åtminstone kvittera antalet segrar är bra för Södertälje. Man är också bra på att vinna matcher och är det laget med flest övertidsvinster i ligan, värde att lägga till moneylinen här av den anledningen.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Mora - Södertälje
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.