Speltips:

Jag väljer att spela på att Växjö vinner. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/2 kl 16.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Oskarshamn har fyra raka förluster och är seriens sämsta lag ihop med Leksand

  • Växjö har en god grundkapacitet och ett bättre lag

  • Oskarshamn har tio poäng upp till säker mark – ett uppdrag som börjar se allt svårare ut

  • För Växjös del är det här en måstematch om man vill göra något positivt av den här säsongen

  • Samtliga matcher mellan lagen den här säsongen har slutat med vinst för Växjö

Ingen effekt av tränarbytet

Oskarshamn bytte tränare för ett antal omgångar sen och man har inte alls fått den effekt man önskade. Sedan Per-Erik Johnsson klev ned i båset har det blivit tre raka nederlag och säsongen börjar glida ur händerna på nykomlingen. Just nu har man tio poäng upp till Linköping som för närvarande ligger på säker mark. Med tolv omgångar kvar att spela är det inget drömscenario som man ställs inför och hittar man inget flyt sista omgångarna så får man kvala sig kvar.

För Växjös del håller även deras säsong på att glida ur deras händer. Efter en bättre period är man nu tillbaka i gamla vanor och inför lördagens match är man tillbaka på fyra raka förluster. I och med att Brynäs form förbättrats markant har Växjö blivit av med sin play in-plats och just nu håller man på att tappa taget. Skulle det här laget missa slutspel är det ett monumentalt fiasko. Med tanke på det spelarmaterialet man sitter på så ska man bara inte ligga där man ligger just nu.

Sval målskörd

Tolv omgångar kvar att spela för båda lagen och nu börjar goda råd bli dyra. Oskarshamn måste börja vinna matcher, mycket matcher för att kliva om ett formstarkt Linköping och Växjö har inte råd att förlora hela tiden. Men jag tycker ändå att Växjö sitter i en bättre sits än vad Oskarshamn gör. Man har en bra högstanivå medan Oskarshamn inte alls har det materialet som krävs för att vara starkare över en längre period.

Här tror jag att vi får se en tajt match och med tanke på hur lagens målskörd sett ut på sistone så förväntar jag mig inget målkalas. Men jag tycker ändå att Växjö i det här fallet har bättre chanser att vinna än Oskarshamn. Nog för att man varit riktigt usla på sistone men jag har svårt att se att man ska lyckas med den bedriften i fem raka matcher. Här möter man ett sämre lag som dessutom har ett tuffare uppdrag än vad man har själva. Växjö måste även ställa in sig på att om man vill göra något av den här säsongen, då är det vinst här som gäller. Raka tvåan spelas till 2.07.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/2 kl 16.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.