Speltips:

Jag väljer att spela på att Borlänge. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/2 kl 16.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Piteå har sex förluster på åtta senaste matcherna – flera av dessa mot bottenlag

  • Borlänge kan ta ett jättekliv mot en säkrad finalplats vid vinst här och borde vara motiverade

  • Piteå innehar en rätt så säker playoffplats och borde vara lite mätta

  • Borlänge har vunnit tolv av 15 matcher i Allettan – förlusterna har enbart kommit mot topplag

  • Piteå är ett av seriens sämsta lag på hemmaplan

Säkrar finalplatsen?

Piteås säsong har varit godkänd, inget mer än så. Det här är ett lag som i flera år tillhört toppenskiktet av Hockeyettan och som alltid är ett av lagen som tippas gå långt. Men i år har den stämpeln suddats ut en aning. Med tre omgångar kvar att spela av Allettan ligger man på en hyfsat stabil sjundeplats. Man har åtta poäng upp till Lindlöven på en sjätteplats och tre poäng ned till Teg som just nu innehar den sista playoffplatsen. Dock har jag svårt att se hur Teg kan kliva om Piteå. Nog ska det grejas en sjundeplats och en playoffplats här för Piteå.

Precis som med Piteå så har Borlänge varit ett stabilt topplag i Hockeyettan, men den här säsongen har man varit riktigt vassa. Med tre omgångar kvar att spela har man två poäng upp till serieledande Väsby som dessutom har en match mer spelad. Skulle man vinna här sitter man i förarsätet ordentligt och då har jag svårt att se att Väsby kan utmana. Efter lördagens match har Borlänge kvar att möta, Teg och Lindlöven. Två matcher som man bör vinna och det skull inte förvåna mig om man säkrar finalplatsen redan under helgen när man möter Teg på söndagen.

Hockeyettans bästa spelare

Borlänge ser riktigt vassa ut. Man har ett bra lag men det är främst duon med Markus Persson och Patrik Elfsberg som leder laget. Persson är Hockeyettans bästa spelare och om han skulle spela i HockeyAllsvenskan skulle han hålla hög nivå. Den här säsongen har han stått för 59 poäng på 31 matcher. Här möter man ett Piteå som känns småmätta. Man har i stort sätt säkrat en playoffplats och jag tror man inte är särskilt oroade att Teg ska kliva om. Borlänge har desto mer att spela för och man borde komma upp motiverade för att ta tre poäng.

Borlänge har verkligen glänst i Allettan i år och man har vunnit tolv av 15 matcher. Förlusterna har kommit mot Hudiksvall och Väsby och det visar verkligen att det här laget är oerhört starkt som håller en jämn nivå även mot lagen längre ned i tabellen. Piteå har inte alls gått att känna igen på sistone och man kommer till den här matchen med sex förluster på åtta senaste matcherna. Bland annat har man gett bort poäng till lag som Kiruna och Teg, två lag som man bör vinna klart mot. Ett heltaggat Borlänge tror jag tar ett stort kliv mot seriesegern här och en säkrad finalplats. Borlänge att vinna efter ordinarie tid spelas till 1.68.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/2 kl 16.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.