Speltips:

Jag väljer att spela på oavgjort eller Burnley. Min investering i detta spel blir 1,5/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/2 kl 14.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Southampton är ligans sämsta hemmalag – man har plockat upp blott elva poäng på tolv matcher på St Mary’s

  • Innan uppehållet besegrade Burnley både Leicester och Manchester United, för att sedan kryssa mot Arsenal. Starkt!

  • Southampton har endast tre vinster på hemmaplan över tolv matcher

  • Nu senast åkte Southampton på förlust mot Tottenham och innan dess förlorade man med 4-0 mot Liverpool. Stor skillnad här rent formmässigt!

  • Burnley vann komfortabelt med 3-0 när lagen möttes senast

Tight möte att vänta?

Southampton och Burnley, två lag som faktiskt har både lika många poäng i ligan hittills men även en identisk resultatrad; 9-4-12. En jämn historia att vänta här alltså? Kan mycket väl komma att bli så. Men med fördel bortalaget. Inte minst med tanke på det faktum att Southampton är ligans sämsta hemmalag. Efter tolv spelade hemmamatcher har “Saints” endast noterats för tre (!) vinster, visserligen en vinst mot Tottenham men utöver det handlar det om ett underpresterande Watford och ett jumboplacerat Norwich. Nu är det heller inget formsvagt Burnley som gästar St Mary’s – det är ett Burnley som verkligen ryckt upp sig förvånansvärt mycket på senaste tiden.

Angående formen kan vi konstatera att Southampton senast spelade bortamatch, närmare bestämt ett returmöte mot Tottenham i FA-cupen, en match man förlorade i slutändan även om drabbningen kan tyckas varit en jämn tillställning. Innan dess åkte man på storstryk mot Liverpool med 4-0, ett resultat som knappast förvånar.

Spelvärde i dubbelchansen

Burnley reser söderut i hopp om att kunna upprepa samma resultat man lyckades få fram senast man stötte på lördagens motstånd. Då hade Burnley visserligen hemmaplan, men man vann komfortabelt med 3-0. Då nätade anfallaren Ashley Barnes två gånger, en spelare som kommer missa mötet mot Southampton på grund av skada. Tungt avbräck, det handlar trots allt om en av lagets bästa spelare, men samtidigt har Burnley på senaste tiden visat att man klarar sig fint utan honom. Formen laget kommer med är en väldigt fin sådan, där man tagit poäng mot flertalet storlag på sistone.

Det är inte direkt någon hemlighet att Burnley gjort stora framsteg på senare dagar, efter en trög första halva av säsongen känns det som att man är på gång nu. Senast man spelade Premier League-fotboll kryssade man mot Arsenal, och innan dess besegrade man Manchester United på Old Trafford för första gången sedan 1962. 2-0 slutade det mötet. Dessförinnan hämtade man tre poäng mot säsongens utropstecken Leicester. Ett väldigt fint facit med tanke på motståndet, har svårt att se hur detta Burnley skulle gå tomhänta ur helgens möte. Minst en poäng löser man!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/2 kl 14.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.